KRONIKK: «Vi fortjener virkelig noe bedre enn en hall full av råteskader, sopp og svært ekkel lukt»

Fortjener bedre: Forfatteren av innlegget mener idrettslagene fortjener bedre forhold.

Fortjener bedre: Forfatteren av innlegget mener idrettslagene fortjener bedre forhold.

Klemetsrudhallen på Mortensrud er bombardert av sopp, blant annet muggsopp. Hvis det blir brann, kan ikke de som trener der nede komme seg ut fordi rømningsveien er frosset igjen.

Hallen kommer til å være stengt en god stund for elever og de må trene ute til de finner en annen løsning. Likevel trener Klemetsruds håndball- og fotballag der fremdeles. Dette er svært bekymringsverdig fordi dette er helsefarlig.

LES OGSÅ: Mugg, råte, kloakk – her nektes elevene å ha gym

Jeg lurer på hvorfor kommunen ikke gjør noe for å holde småsteder som Mortensrud ved like? Hvorfor lar de en hall stå i år etter år og bare bli dårligere og dårligere uten å bry seg engang? Er det nødvendig at hallen blir regnet som helseskadelig før det gjøres noe? Jeg er rett og slett sint!

For det første er det ikke noe greit at vi som fortjener et så mye bedre sted å ha gym, må være ute nå når det er vinter. Det er for eksempel ekstremt lett å bli forkjølet, og det er virkelig ikke godt å puste inn kald luft når man er varm i resten av kroppen. Jeg tror ikke vi på ungdomsskolen kommer til å komme inn under tak før vinteren er over, og det forbedrer ikke manges syn på gym. Sist gang hallen var stengt, var den stengt i fire år. Det kan skje nå også.

Like viktig er det å nevne idrettslagene som fremdeles bruker den helsefarlige hallen. Det er minst like ille for deres helse å trene der. Hallen brukes hver eneste dag av Klemetsrud håndball- og fotballag.

LES OGSÅ: Søndre Nordstrand må kutte og spare i 2014

Selv trener jeg der tre ganger i uka. Ikke bare meg, men også de fleste andre som er der nede kan hevde at det ikke er noe greit sted å oppholde seg. Man får fort vondt i hodet og stanken kjennes i nesebora.

Sist, men ikke minst er det viktig at kommunen passer på hvordan forholdene på forskjellige plasser er, og hva de skal gjøre for å vedlikeholde dem. Jeg vil også legge en del av skylda på renholdsarbeiderne som skal sørge for at dårlig hygiene ikke er årsaken til mugg. Det at kommunen har fikset litt på hallen når det før har vært soppangrep, hjelper ikke om ikke hallen skal bli ivaretatt hele tiden. Sunn fornuft tilsier at muggsopp ikke er bra å få i seg, uansett mengde.

På den andre siden skjønner jeg at kommunen har mye å arbeide med akkurat nå, og at det kan være nokså dyrt med en ny flerbrukshall. Uansett bør dette overhodet ikke gå ut over en ungdomsskole på 400 elever.

STERKE MENINGER? Følg med på dittOslos debattsider her!

Vi fortjener virkelig noe bedre enn en hall full av råteskader, sopp, svært ekkel lukt og i tillegg muligheter for å bli innestengt. De kan i hvert fall finne en annen hall vi kan gymme i fram til vi har vår egen. At idrettslag fortsatt bruker hallen er for så vidt deres egen beslutning. Hver og en av foreldrene til de som spiller på Klemetsrud må bestemme hva de tror er best for ungen deres selv, så det er deres eget valg.

Som vi kan se trenger vi virkelig en ny hall på Mortensrud og det raskt. Det kan ikke fortsette slik. Skolen og idrettslagene trenger bedre treningsforhold. Kommunen må åpne øynene, for dette er noe det er helt nødvendig å investere i. Hvordan kan kommunen prioritere nye veier og jernbaneskinner i stedet for ungdom som er verdens framtid?

Nora Reichelt (14), elev på Lofsrud skole og medlem i idrettslag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.