Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronisk promillekjører får ny sjanse

DØMT: En promillekjører slipper fengsel, men må delta på promillekurs, for tredje gang.
DØMT: En promillekjører slipper fengsel, men må delta på promillekurs, for tredje gang. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen
Med en rekke promilledommer bak seg kolliderte en mann i slutten av 40-årene med 1,49 i promille. Likevel får han, under betydelig tvil, enda en mulighet til å lære.

OSLO TINGRETT: Lambertseter-mannen kom med en uforbeholden tilståelse da han nylig møtte i tingretten, tiltalt for promillekjøring og kjøring uten gyldig førerkort. Kjøringen fant sted 3. desember 2011 og endte med en kollisjon i St. Halvards gate.

Mannen er dømt for promillekjøring en rekke ganger, siste gang i januar i fjor.

Han har allerede gjennomført program mot ruspåvirket kjøring to ganger, uten at innholdet synes å ha sunket inn.

En personundersøkelse av mannen fant, under betydelig tvil, at mannen er egnet for en tredje rundt på promilleprogrammet. På grunn av mannens positive utvikling får han en tredje, og muligens siste sjanse til å gjennomføre programmet. Som ris bak speilet henger en fem måneders betinget fengselsdom.

og her er et par andre promilledommer fra Oslo tingrett:

Mistet lappen tre og et halvt år

OSLO TINGRETT: En 27 år gammel mann fra Bydel Østensjø er i Oslo tingrett dømt for andre gangs promillekjøring. Den 10. august i fjor ble han tatt av politiet i Strømsveien på Skedsmo.

Utåndingsprøven viste en promille på 1,37. Mannen kom med en uforbeholden tilståelse. Mannen ble for sju år siden dømt for promillekjøring med moped og må nå være uten førerkort i tre og et halvt år. 27-åringen må også sone 24 dager i fengsel og betale 10.000 kroner i bot etter kjøreturen. 27-åringen må avlegge fullstendig ny førerprøve hvis han vil ha lappen tilbake.

Kjørte for fort i fylla

OSLO TINGRETT: En 39 år gammel mann fra Søndre Nordstrand ble den 6. oktober i fjor tatt av politiet i Ekebergveien.

Motorsykkelen han førte ble målt til 63 km/ i 50-sonen. I tillegg hadde mannen en promille på 0,9. Mannen ble dømt til betinget fengsel i 18 dager, en bot på 50.000 kroner og tap av førerretten 20 måneder. 39-åringen må avlegge fullstendig ny førerprøve hvis han vil ha lappen tilbake.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!