RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

H.K.H. Kronprins Haakon skal fortsette som korpsenes høye beskytter.
H.K.H. Kronprins Haakon skal fortsette som korpsenes høye beskytter.

Kronprinsen beskytter korpsene

H.K.H. Kronprins Haakon har sagt ja til å være Norges Musikkorps Forbunds høyeste beskytter fram til 2016.

OSLO: Kronprinsen har vært korpsenes høyeste beskytter siden 2005, og i et brev fra Det kongelige hoff bekrefter Kongehuset at Kronprinsen vil fornye sitt beskytterskap.

– H.K.H. Kronprinsen vil gjerne være beskytter for Deres organisasjon for en ny 5-årsperiode, fra 1.1.2011 til 31.12.2016, heter det i brevet til Norges Musikkorps Forbund (NMF). Dette skriver NMF på sine hjemmesider.

President Per Kvistad Uddu i NMF er glad for at søknaden om beskytterskap ble innvilget.

– Kongelig beskytterskap gir både oss som organisasjon, våre medlemmer og de mange frivillige en anerkjennelse for det arbeidet som legges ned. Vi er svært beæret over at H.K.H. Kronprins Haakon fortsatt ønsker å være vår høye beskytter, særlig med tanke på noen av milepælene som skal skje i løpet av de neste årene, sier Uddu til nettstedet.

– I 2011 feirer vi 10-årsjubileum for vårt internasjonale engasjement i Sør-Afrika. I 2013 er Norge vertskap for EM for brassband og EM for drill, og i 2014 vil korpsene spille en viktig rolle i 200-årsmarkeringen av den norske grunnloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere