RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronprinsesse Mette-Marit imponert


Kronprinsesse Mette-Marit deltok på Ungdommens bystyremøte (UBM).
Kronprinsesse Mette-Marit deltok på Ungdommens bystyremøte (UBM).
– Det er flott at dere vil være med å påvirke byen, sa Kronprinsesse Mette-Marit i sin åpningstale under Ungdommens bystyremøte (UBMs) samling i Rådhuset.

OSLO: Med seg hadde Kronprinsessen ordfører i Oslo, Fabian Stang, som også var imponert over hvor mye ungdommen bryr seg.

SE BILDESERIE! Mette-Marit møter engasjert ungdom

– Det har blitt sagt at dagens ungdom ikke er politisk engasjert, det er sludder og pølsevev, sa Stang til de nærmere hundre fremøtte ungdommene.

Deltakelse hjelper

Underveis i arrangementet gikk Kronprinsessen og ordføreren rundt til de forskjellige bordene, hvor ungdommene drøftet forslagene sine.

– Det hevet det hele at de var tilstede, og jeg føler debatten ble mer nøytral, sier 17-år gamle Elisa Hugvik. Hun er med i Stovner ungdomsråd, og var ivrig i debatten om øst og vest.

– Vi snakket om kommunale boliger og hvordan de skal plasseres. Det er mange som ser ned på oss her på østsiden, fordi vi kommer fra et sted med mange kommunale boliger. Det burde være det på begge sider, for å jevne det ut, sier hun.

Reflekterte ungdommer

Forslaget kom fra Julie Brundtland som er enig om at utviklingen må ta en annen vei, ganske snart.

– Det er vel ikke gjort noe med spredningen av kommunale boliger på grunn av at det koster mer å ha dem i de rike strøkene, men jeg synes det er på tide å ta den regningen for å unngå ghettoer, sier hun.

Holdningsendring

Jentene diskuterte også sammen med ordføreren og Kronprinsessen om hvilke holdningsendringer som må til.

– Vi sier ofte at innvandrere må integreres, og da må de som sier det, også inkludere seg, og dem som kommer til landet, sier Brundtland.

Ungdommene fra Stovner håper de kan føre sin sak videre gjennom arrangementet.

– Vi er lei av å høre alt som blir sagt om oss. Det er bra at vi får deltatt her, selv om vi vet det ikke alltid hjelper, sier Mona Tootoonchi.

Prosjektleder for arrangementet, Flemming Idsøe, tror nettopp denne saken om øst og vest blir med videre.

– Skillet mellom øst og vest blir trolig en av de 12 sakene som kommer gjennom. Det blir nok en hett debatt av det, sier han.

Nytt UBM-møte blir holdt onsdag 10. februar, da er det en plenumsdebatt der ungdommene velger fem saker som bystyret er forpliktet til å behandle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere