*Nettavisen* Nyheter.

Kropp i bevegelse

I et rom med dempet belysning og stearinlys, skal vi prøve siste skrik i treningsmetoder. Iført myke klær skal muskler styrkes og kroppen bli velformet. Det er tid for pilates.

Frogner/St. Hanshaugen: Å gå inn i et pilatesrom er en fryd. Det myke lyset og den friske duften kan få enhver som er stresset, til rolig å senke skuldrene og overgi seg.

Kanskje dette er en årsak til at så mange er blitt hektet.

Myke bevegelser

Øvelsene begynner forsiktig stående på grønne matter. Vi strekker og bøyer for å forberede kroppen vår på de mer krevende bevegelsene.

Å puste riktig mens vi gjør de forskjellige øvelsene, er kanskje det viktigste. Dette er en teknikk som må innøves, og ikke alle klarer det første gang.

Oksygenet må fraktes rundt med blodet for å komme til de dype musklene, forklarer instruktør Rikke Schillinger på Pilates Room i Hansteensgate.

Hun har, som mange andre pilatesinstruktører, erfaring fra ballett, og er utdannet fra Statens balletthøyskole.

Lav intensitet

For de som er vant til høyt turtall og tunge vekter, vil dette være en helt ny opplevelse. Det er de små bevegelsene som teller, uten at det har noen mindre innvirkning på resultatet. Det er de små musklene innerst vi skal konsentrere oss om. De vi ikke kan se.

Selv om det kanskje ikke ser slik ut, er dette hard trening. Det høye tempoet du kanskje kjenner til i de mer kjente treningsformene aerobic og lignende, finner du ikke i pilates.

Vi fokuserer på konsentrasjon, kroppsbeherskelse og å bygge stabilitetsmusklene som ligger rundt midjen og korsryggen, forteller Rikke.

Trening for alle

Pilates er ingen ny treningsform. Flere Hollywood-stjerner har holdt på med dette i en årrekke, men dette har vært en godt bevart hemmelighet.

Treningen passer for alle, uansett alder, fysikk og erfaring fra annen trening.

For omtrent to år siden skulle plutselig "alle" i Norge trene pilates. Unge som gamle, gutter som jenter.

Gründeren bak pilatestreningen, Joseph Pilates (1880-1967), var opprinnelig fra Düsseldorf i Tyskland og dedikerte mesteparten av sitt liv til utvikling av den populære treningsmetoden som skulle gi den perfekte kropp.

Selv var han en aktiv idrettsmann innen ski, dykking, turn og boksing. Allerede i 1926 åpnet han sitt første pilates-studio i New York.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.