Gå til sidens hovedinnhold

Krydret kunst for kjøkkenet

Bekkelagskunstner Ingjerd Thurmer står foran sin første utstilling. Hun lover en "hot" opplevelse.

BEKKELAGET/BISLETT: Tirsdag 4. november klokken 17.00 åpner Ingjerd Thurmer og Liz Rekve utstillingen Bilbao - Bilbao i de kunstnerdrevne galleriene i Thereses gate 5. Ingjerd Thurmer er bosatt på Bekkelaget, og har vært elev ved kulturbakeriet på Sæter hos bildekunstneren Cathrine Ockernahl.

Rekve

Bilbao-maleriene ble til under Santiago Calatravas broen ved Guggenheim museet i Bilbao en regnfylt julihelg. Maleriene er i akryl og tusj og vises sammen med Thurmer og Rekves separatarbeider.

Liz Rekves malerier preges ofte av abstrakte landskaper, urbanitet og storbystøy. I arbeidene til denne utstillingen forsøker hun å sette fingeren på det som befinner seg bak det malte. Hun gjenspeiler tanken om at det tildekte og bakenforliggende ofte er vel så viktig og spennende som det åpenbare. Rekve har hatt en rekke utstillinger i Oslo, og i tillegg på Bærums Verk, i Sandefjord, Skien og Grimstad.

Thurmer

Ingjerd Thurmer velger å kalle sine arbeider "kunst for kjøkkenet". I figurative og sterke former jobber hun med kjøkkenets "hotte" venner - chili, lime og sitron. Thurmer utfordrer stillebenets klisjéunivers ved å oppheve de fysiske lovene og den naturlige komposisjonen. Thurmer stiller ut for første gang.
Dette er ikke kunst for de store rom, men for det mest brukte rommet i hjemmet, nemlig kjøkkenet. Kall det gjerne brukskunst, sier Ingjerd Thurmer.
Utstillingen er åpen hver dag fra klokken 11.00 - 18.00 frem til 13. november. Søndag 9. november arrangeres barnas dag hvor barn inviteres til å lage kunst. Disse vil henge frem til utstillingen stenges den 13. november. Mer informasjon finner du på thurmer.no

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto