*Nettavisen* Nyheter.

Krysser by'n for Lyn

Pappaen vokste opp på Torshov og spilte for Lyn. Sønnen bor på Vestli og imponerer for Lyn. Resten av slekta oppfører seg "normalt"og heier på Vålerenga. Enn så lenge

ULLEVÅL/VESTLI: Kim André Madsen er ikke første mann i denne østkantfamilien med interesse for vestkantfotball. Faren bodde på Torshov, men så aldri i retning Vålerenga. Han spilte derimot for Ready og Lyn. Kim Andrés morfar var også ihuga Lyn-tilhenger.
Det var nok ikke tilfeldig at pappa spilte for Lyn, han ønsket nok å være litt snobbete, spøker Kim André. Med meg er det annerledes. Jeg er stolt av å komme fra Vestli. Jeg er stolt av a-endelsene mine, og har ikke sans for rosa hårbånd på gutter. Jeg begynte som Vålerenga-patriot som liten. Jeg ble dynget ned i effekter, resten av slekta heier jo på Vålerenga, forteller Kim André.

Super klubb

Men de påståtte tilfeldighetene førte altså Kim André fra Vestli til Grei til Lyn. Han er overlykkelig over å ha fått debutere i Tippeligaen, og deretter bli satt opp i kamp etter kamp.
Målet er å bli proff, og etter hvert komme til en av de store ligaene i Europa. Det er langt frem dit. Jeg er ung og mangler mye på både teknikk og fart og klokskap. En så tidlig start hjelper meg på veien. Jeg høster fantastisk erfaring. Henning Berg har så mye å by på som trener. Ikke si at han er blant de norske midstopperne jeg beundrer mest. Jeg hater smisking. Men han, Rune Bratseth og Erik Hoftun er verd å beundre, sier 17-åringen. Som beklager at han er så ung at han aldri har sett treneren sin spille for verken Manchester United eller andre klubber.
Miljøet i Lyn er utrolig bra. Jeg er ikke alene om å være ung, og det betyr mye på både trening og i kamp. Vi merker at klubben satser på utvikling av unge spillere, og det tjener både vi og klubben på.

Man of the Match

Kim André blir pinlig berørt når vi nevner at han ble kåret til Man of the Match etter oppgjøret med Molde der Lyn vant 2-0. Han tror ikke det betydde stort. Mens andre i klubben fremhever kåringen som svært spesiell og imponerende. Neppe noen gang tidligere i en Tippeliga-kamp har en så ung spiller utmerket seg slik.
Jeg har fått spille sammen med utrolige folk. Å trene sammen med en mann som Edu forteller meg mye om hva som er mulig, og hvilke ekstreme ferdigheter som må til på øverste nivå. Han kommer til å nå langt, han er jo så ung han også, sier Kim André.

Vestli-patriot

Den unge mannen ser ikke bort fra at han vil flytte vestover etter hvert. Men lover at han alltid vil huske hvor han kommer fra. Han er stolt over å tilhøre Groruddalen, og da særlig Vestli.
Her har vi alt. Golfbane, fotballbane, tennisbane, vakker natur og ekte ghettomiljø. Jeg er glad i alt sammen. Jeg er oppvokst med alle slags folk, miljøet er mye mer spennende her enn i vest. En av mine aller beste venner, som jeg fortsatt sparker fotball sammen med mange ganger i uken, er pakistaner. Vestli gir en kulturidentitet som jeg vil ha med meg over alt. Jeg sliter med å få gutta på Lyn til å snakke som meg. De skal vinnes en for en, spøker Kim André, som blir flau de gangene han merker at påvirkningen går den andre veien, og han selv legger inn noen fine vendinger.

Drømmer om lappen

Kim André synes det er slitsomt å gå gjennom kampene på video med Henning Berg. Særlig etter tap som mot Stabek sist. Men han gleder seg voldsomt til neste kamp, og håper han blir tatt ut. Et annet stort mål er lappen på bil. Da blir det mye mindre slitsomt å reise til og fra toppidrettsgymnaset(NTG) treninger og kamper. Han begynte på andre året på NTG tirsdag denne uken. Skoleveien sliter. Den første bilen vil endre hverdagen vanvittig.det blir neppe noen Lamborghini i Riise-klasse, Han tjener ikke penger på fotballen i dag.
Men målet er å leve av å spille. Så fort som mulig. Jeg kan gjerne bruke flere år på skolegangen, sier Kim André. En del av selvtilliten sin henter han fra U17-landslaget. Han har vært med mange ganger, og mener både han og medspillerne har tatt lange steg fremover internasjonalt, noe også resultatene viser.

Konverterer

Men viktigst nå er Lyn. Nå er selv onkel Trond på Kalbakken, en av familiens ivrigste Vålerenga-fans, på vei over til Lyn. Slekta er stolt av gutten. Klipper ut alt som står i avisene, og pappa ser alle kamper.
Jeg har ikke alt som skal til ennå. Spissparet til Stabæk regnes vel som Tippeligaens beste. Jeg merket at jeg er en ung gutt da vi spilte mot dem. Men det var moro!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.