Krysser fingrene for finvær på lørdag

Halvert salg: Turneringsleder Bjørn Tore LIe i BSK tror salget er halvert i år som følge av det dårlige været. Foto: Arkiv

Halvert salg: Turneringsleder Bjørn Tore LIe i BSK tror salget er halvert i år som følge av det dårlige været. Foto: Arkiv

Bjørn Tore Lie har vært med for lenge til å bli deprimert over drittværet.

EKEBERGSLETTA: - Men det er ikke tvil om vi alle preges av regnvær, vind og gjørmete baner i dagesvis. Det er enkelte områder som er forferdelige akkurat nå. Det var rett og slett nødvendig å avlyse B-sluttspillet selv om vi visste mange ville bli skuffet. Heldigvis gir reglementet vårt full anledning til å foreta en slik beslutning. Det er heller ikke første gang. Men vi må 22 år tilbake i tid for å finne sist gang forholdene var så vanskelige at vi avlyste, sier Bjørn Tore Lie.

På kunstgress

I dag har vi bestemt at kamper frem til klokken 13 spilles på åtte kunstgressbaner rundt om i byen.. Felt 2 ligger brakk, i dialog med Oslo kommune er vi blitt enige om at gresset ikke tåler mer.Idrettsetaten mener nok at vi allerede har kjørt for langt.

Fortsatt syverfotball

Klokken ni startet syver-kampene ved foten av Brannfjell. Også her er det tungt og vått men vi satte i gang. Vi vurderte å avlyse, men håper å få fullføre siden spillerne her er lettere og mindre krevende for underlaget, sier Lie som håpfullt ser ut av vinduet på Ekeberg, der det så smått begynner å letne nå klokken 10.

På matcbanen

Det er i kveld og i morgen det er virkelig viktig med bedre vær. Finalene er nemlig fortsatt berammet til matchbanen. Bjørn Tore Lie innrømmer at det er optimistisk, for banen fremstår ikke helt maksimalt akkurat nå.

- Får vi godvær i morgen tidlig så kan totalinntrykket av cupen i vårt jubileumsår bli mye bedre. Finaledagen er gjerne den flest husker, sier Lie.

Tid for ettertanke

Lie gjør seg allerede tanker om økonomien som følge av årets Norway Cup.

- Jeg er redd klubben har gjort seg for avhengig av inntektene fra Norway Cup. Vi planlegger for gode eller middels resultater fra cupen. Nå har vi et dårlig år. Det kan bli nødvendig å stramme inn livreima, sier Lie. Som sier det er alt for tidlig å spå om det økonomiske resultatet. Men det er klart at inntektene blir mye lavere enn ventet, trolig halvert i forhold til i fjor, og at det samtidig påløper ekstra utgifter.

- Men jeg tror ikke dette truer cupens videre liv. Vi har robust nok økonomi til å tåle et dårlig år. Og jeg tror ikke dette slår ut på motivasjonen for verken deltakelse eller innsatsen fra frivillige neste år. Men jeg tror vi skal sette oss ned etter hvert og vurdere om vi har gjort oss for avhengige av inntektene fra Norway Cup, sier Bjørn Tore Lie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.