RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RAMPA: Med politikerne på laget har Ungdomsfabrikken fått i stand ny rampe på Holmlia. Og til innvielsen hadde de unge invitert proff instruktør. Adil Dyani, profesjonell skater og norgesmester. Og ført ut var Elias Hein og Adam Ezzari.
RAMPA: Med politikerne på laget har Ungdomsfabrikken fått i stand ny rampe på Holmlia. Og til innvielsen hadde de unge invitert proff instruktør. Adil Dyani, profesjonell skater og norgesmester. Og ført ut var Elias Hein og Adam Ezzari. Foto: Foto: Jacob Kirkevaag

Kul dag på Rampa

Nå er det fritt fram og full rulle for ivrige skatere på Holmlia igjen. Og for å skikkelig markere begivenheten, stilte Ungdomsfabrikken med proff instruktør og sola som assistenter.

HOLMLIA: Ungdom fra Holmlia fikk på plass en «norgesrampe» med hjelp av Oslo Sør-satsingen i 2009. Den ble raskt utslitt og Ungdomsfabrikken ba politikerne i Bydel Søndre Nordstrand om hjelp til å få opp en ny skaterampe. Politikerne sa ja og 200 000 fra Oslo Sør-satsingens investeringsmidler gikk til ny skaterampe ved Gatekjøkkenet på Holmlia.

 

FLERE BILDER FRA SKATEKURSET

Full rulle

Nå er rampa på plass. Og for riktig å markere begivenheten hadde Ungdomsfabrikken invitert til gratis kurs for ivrige rullere.

– Har ikke holdt på så lenge, men blir ok å lære noe nytt, sier Denis Moberg.

– Kommer til å bruke rampa og håper også på å lære noen nye triks i dag, sier Omar Pasha, som stilte med ferske skrubbsår som synlig bevis på røffe omganger på brettet.

Og sammen med en håndfull andre skatere, behagelig tilbakelent i skyggen, fikk de en rask innføring og teoretisk leksjon av selveste Adil Dyani. Profesjonell skater fra Duscetti-teamet og norgesmester.

 

Så bra

Og det er en tålmodig instruktør som ikke nøyer seg med teori. Her får alle råd og praktisk veiledning ut fra egne forutsetninger.

– Og du spør! Klart det er så bra med et slikt tilbud til de unge. Her kan de drive på når det passer, sier Adil Dyani da avisens utsendte lurer.

– Det er vi ungdommer som bestemmer, og da blir det jo bra, sier Jeaninne Masika fra Ungdomsfabrikken.

– Ingen kan si at ungdommen ikke er aktive, legger «medfabrikant» Eric Nduwimana til.

Engasjement

Og de to sistnevnte er ihuga representanter og har mer på hjertet:

Ungdomsfabrikken skal jobbe for å skape kreative og trygge møteplasser for ungdom. Være for ungdom, av ungdom. Det vil si at det er ungdom som har tatt initiativ til tiltaket, som sitter i styret, som har ansvar for administrasjon og drift så vel som å igangsette aktiviteter for andre unge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere