*Nettavisen* Nyheter.

Kul dag på Rampa

RAMPA: Med politikerne på laget har Ungdomsfabrikken fått i stand ny rampe på Holmlia. Og til innvielsen hadde de unge invitert proff instruktør. Adil Dyani, profesjonell skater og norgesmester. Og ført ut var Elias Hein og Adam Ezzari. Foto: Foto: Jacob Kirkevaag

Nå er det fritt fram og full rulle for ivrige skatere på Holmlia igjen. Og for å skikkelig markere begivenheten, stilte Ungdomsfabrikken med proff instruktør og sola som assistenter.

Klikk på bildet for å forstørre.

LYDHØRE: Før de rullet i vei ble det en liten leksjon i skyggen for Denis Moberg og Omar Pasha (i midten) og de andre.

Klikk på bildet for å forstørre.

INITIATIV: Ungdomsfabrikken har vært initiativtakere og her er to av dem på «Rampa», Jeaninne Masika og Eric Nduwimana.

Klikk på bildet for å forstørre.

TIDLIG KRØKES: Her er Torjus Austreng Røysland i drivet.

HOLMLIA: Ungdom fra Holmlia fikk på plass en «norgesrampe» med hjelp av Oslo Sør-satsingen i 2009. Den ble raskt utslitt og Ungdomsfabrikken ba politikerne i Bydel Søndre Nordstrand om hjelp til å få opp en ny skaterampe. Politikerne sa ja og 200 000 fra Oslo Sør-satsingens investeringsmidler gikk til ny skaterampe ved Gatekjøkkenet på Holmlia.

FLERE BILDER FRA SKATEKURSET

Full rulle

Nå er rampa på plass. Og for riktig å markere begivenheten hadde Ungdomsfabrikken invitert til gratis kurs for ivrige rullere.

– Har ikke holdt på så lenge, men blir ok å lære noe nytt, sier Denis Moberg.

– Kommer til å bruke rampa og håper også på å lære noen nye triks i dag, sier Omar Pasha, som stilte med ferske skrubbsår som synlig bevis på røffe omganger på brettet.

Og sammen med en håndfull andre skatere, behagelig tilbakelent i skyggen, fikk de en rask innføring og teoretisk leksjon av selveste Adil Dyani. Profesjonell skater fra Duscetti-teamet og norgesmester.

Så bra

Og det er en tålmodig instruktør som ikke nøyer seg med teori. Her får alle råd og praktisk veiledning ut fra egne forutsetninger.

– Og du spør! Klart det er så bra med et slikt tilbud til de unge. Her kan de drive på når det passer, sier Adil Dyani da avisens utsendte lurer.

– Det er vi ungdommer som bestemmer, og da blir det jo bra, sier Jeaninne Masika fra Ungdomsfabrikken.

– Ingen kan si at ungdommen ikke er aktive, legger «medfabrikant» Eric Nduwimana til.

Engasjement

Og de to sistnevnte er ihuga representanter og har mer på hjertet:

Ungdomsfabrikken skal jobbe for å skape kreative og trygge møteplasser for ungdom. Være for ungdom, av ungdom. Det vil si at det er ungdom som har tatt initiativ til tiltaket, som sitter i styret, som har ansvar for administrasjon og drift så vel som å igangsette aktiviteter for andre unge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.