RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulda i Oslo gir høyere forurensning


Operaen ser vakker ut i vinterværet, men desverre fører kulden til høyere forurensing i Oslo.
Operaen ser vakker ut i vinterværet, men desverre fører kulden til høyere forurensing i Oslo.
Det mener Statens vegvesen og samferdselsetaten som oppfordrer Osloborgere til å la bilen stå.

OSLO: Det forventes svært dårlig luft i Oslo fram mot helgen. Statens vegvesen og Samferdselsetaten oppfordrer derfor Oslo-bilister til å kjøre sammen eller la bilen stå hvis det er mulig.

Årsaken til forurensningen er kuldeperioden vi har hatt over lengre tid i Oslo-området. Kulde kombinert med lite vind fører til dårlig utluftning og dermed økt forurensning i luften. Ved å la bilen stå bidrar bilistene til å bedre forholdene for astmatikere og andre personer som sliter med luftveisproblemer på dager med høy forurensning.

– Våre målestasjoner ved E6 Alnabru, E6 Manglerud og E18 ved Hjortneskaia har vist høy forurensning tidligere denne uken og grenseverdiene er overskredet flere ganger. Situasjonen med den høye forurensingen vil trolig fortsette til helgen, sier Helena Gabriella Axelsson i Statens vegvesen på Oslokommunes hjemmesider.

- Kan man for eksempel kjøre sammen med noen på disse dagene, eller la bilen stå, synes vi man bør vurdere det, sier Axelsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere