RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Og strømforbruket totalt sett i byen satte nye rekorder.
Og strømforbruket totalt sett i byen satte nye rekorder.

Kulda sprengte ni år gammel rekord

Aldri før har Oslofolk brukt så mye strøm.

OSLO: Den gamle strømforbruksrekorden i Oslo på 2200 MW (megawatt) fra 2001 røk i går, onsdag, da Hafslund Nett sjekket aktiviteten på strømnettet sitt klokken 10. Forbruket målte 2210 MW, eller 4,4 kW på hver av oss.

Kan ikke garantere forsyningen

– Det høye strømforbruket har så langt ikke skapt vesentlige problemer for Hafslund Netts strømleveranser. Selv om Hafslund opererer med en svært høyleveringssikkerhet, kan verken vi eller andre av landets nettselskaper garantere en hundre prosent avbruddsfri strømleveranse. Naturgitte og tekniske forhold kan lede til strømbrudd. Vi har derfor høynet beredskapen med tanke på rask feilretting dersom det skulle oppstå strømbrudd. I tillegg har vi gjort omkoblinger for å unngå overbelastning i utsatte områder, sier informasjonssjef Morten Schau i Hafslund.

LES OGSÅ: Unngå sprengte vannrør i kulda

Høyt forbruk i hele regionen

Hafslund Nett har til sammen 540.000 kunder i Oslo og Akershus. Og det var ikke bare Oslo-folk som lot ovnene gå for fullt i går.

I Asker ble det målt 218 MW, mot den gamle rekorden på 199 MW. I Bærum ble den nye rekordnoteringen 406 MW, mot den gamle rekorden på 387 MW. Romerikingene brukte 938 MW, mot den tidligere rekorden på 900 MW fra 2001.

Det er ikke bare strømforbruket som er høyt i sprengkulda: Hafslund Fjernvarme satte onsdag ny produksjonsrekord med 560 MW. Fjernvarmen erstatter for en stor del eldre oljekjeler i forretnings- og boligbygg i hovedstaden.

Hvis kulda fortsetter, noe det ser ut til at den vil en stund fremover, tror Hafslund strømforbruket vil nå enda nye høyder i dagene som kommer.

LES OGSÅ: Skafff deg din egen værstasjon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere