RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulda stopper kjeltringene


 
  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
– Patruljene våre har hatt nok å gjøre, men det er ingen tvil om at kulda har satt begrensninger på kriminelle aktiviteter.

MANGLERUD POLITIKRETS: Det sier politiførstebetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud etter en uke med meget kalde dager.

Men det har da vært en del oppgaver å løse:

Påsto at snøfreser var gave

Torsdagnatten stoppet en politipatrulje en litauisk bil på Mosseveien. I bilen ble det funnet en snøfreser, forskjellig skiutstyr og verktøy. De tre i bilen fortalte at dette var gaver.

Men skarpe politiøyne fanget en navnlapp og telefonnummer på en gjenstand. Vedkommende ble ringt opp, og dermed ble det konstatert at godset stammet fra et innbrudd i Sandefjord. Tre personer ble pågrepet.

Ville ikke betale

Tirsdag morgen kom det melding fra en togleder om at de hadde en vanskelig person om bord, og at de gjerne ville ha hjelp når toget skulle komme til Hauketo. Ikke ville han betale for seg og ikke forlate toget. Men innen de var komemt til Hauketo, hadde han komemt på bedre tanker, og saken var løst.

Overlastet

Tirsdag morgen kom det melding om at en godt lastet bil skapte problemer for trafikken innover på E6. Bilen ble stoppet på Ryen. Der viste det seg at det ikke var så tungt lass den hadde, for mye besto av isopor. Men noen jernstenger stakk ut, og disse måtte kuttes og lasten sikres bedre før han fikk kjøre videre.

Uryddig kjøring

Tirsdag ettermiddag kom det melding om uryddig kjøring innover på E6. Et par ganger hadde en bil nesten vært av veien, og melder hadde mistanke om promillekjøring.

Bilen ble stoppet på Veitvet. Der forklarte fører at han hadde hatt dårlig sikt, men det var verken dugg eller is på rutene.

Han fikk seg en leksjon i at man må konsentrere seg om kjøringen - og fikk dra videre.

Tre tatt med narkotika

Tirsdag kveld kom en politipatrulje over en bil på P-plassen på Haraløkka/Bøler. Det ble funnet narkotika i bilen. Tre 18-åringer ble anmeldt.

Innbrudd på Ljan

Tirsdag kveld ble det meldt om innbrudd i en bolig i Gladvollveien på Ljan . En rute var knust i en verandaddør. Eier kunne fortelle at det var borte en del gjenstander fra skuffer og skap som det var rotet i.

Tatt for tre forhold

Tirsdag kveld kom politiet over en bil i Nedre Prinsdals vei. Her viste det seg å være en fører som etter hvert må svare for hele tre forhold. Det ble nemlig funnet narkotika i bilen, vedkommende forsøkte seg med å oppgi falsk personalia, og den 26 år gamle sjåføren hadde ikke førerkort. Han ble anmeldt for alle forholdene.

Kjørte i fylla

En bil ble tirsdag kveld stoppet ved T-banestasjonen på Mortensrud. Føreren, en 51 år gammel mann, blåste seg til alkoholutslag. Bilen ble parkert og mannen kjørt arresten.

Klippet bodlås

Natt til onsdag fikk politiet melding om innbruddsforsøk i en utebod i Ravnkroklen på Holmlia. En hengelås var klippet, men antakelig var tyven blitt skremt og stakk. Politiet har bra beskrivesle av personen, og lokalkunnskapen regner de med vil løse saken.

«Innbrudd» i billettautomater

Billettautomater på T-banestasjoner ser ut til å ha blitt mål for folk med uærlige hensikter. Disse er ustyrt med alarm, og natt til onsdag slo den ut på Skøyenåsen . Det var brukt skjærebrenner. Tre personer ble observert forsvinne i en svart stasjonsvogn. Også natt til fredag kom det alarm fra Høyenhall stasjon. Den var det tydelige bruddspor på, men om disse var nye, er noe uklart.

Sperret Mosseveien

Et trafikkuhell på Mosseveien ved Fiskevollen onsdag morgen førte til store trafikale problemer. Det var to biler som hadde kjørt i hverandre. Den ene kom over i motgående kjørebane. Ingen personskader, men store materielle, og dermed oppsto problemene for de sperret flere kjørebaner. Et førerkort ble beslaglagt.

For høy bil

Onsdag formiddag meldte Shell på Kastellet at en lastebil hadde ødelagt et tak hos dem. Bilen var for høy. Fører var ikke villig til å skrive skademelding, men kom på bedre tanker innen politiet kom frem.

Kjørte på rødt lys og sommerdekk

En bilfører mistet førerkorte sitt i Holmliaveien onsdag kveld. En politipatrulje så at han kjørte på rødt lys. Da bilen ble stoppet, viste det seg at den også kjørte på sommerdekk. Dermed ble det beslag av førerkortet og bilen parkert på Esso.

– Selv om det nå helt klart er vinter, kommer vi over en del som kjører på sommerdek, sier Dag Harald Drevsjø på Manglerud og understreker at dette både er farlig og kan få store konsekvenser.

Brukte brekkjern

Onsdag kveld kom det melding om at det pågikk innbrudd i Haraløkka barnehage og en kiosk. Det var tydelig tegn på at det var brukt brekkjern. Det var flere personer i nærheten som politiet kontrollerte, men uten å finne frem til gjerningsmenn.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere