RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kuler og krutt? Strengt forbudt!


Innen utgangen av september kan uregistrerte våpen leveres til politiet uten påfølgende straffeforfølgelse.
Innen utgangen av september kan uregistrerte våpen leveres til politiet uten påfølgende straffeforfølgelse.
Ligger mormors uregistrerte hagle fortsatt på loftet sier du? Da er det mildt sagt på tide å benytte seg av politiets våpenamnesti.

OSLO: Det landsomfattende våpenamnestiet trådte i kraft 1. mai 2008. Etter snart tre måneder har politiet fått inn nesten 1000 såkalte "amnestivåpen". Amnestiet varer ut september 2008.

Siste sjanse

De som fortsatt er i besittelse av ulovlige uregistrerte våpen oppfordres til å benytte muligheten amnestiet nå gir til å rydde opp i ulovlige forhold, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik.
Reglene er ikke til å misforstå. Underveis i våpenamnestiet kan du kontakte nærmeste politistasjon eller lensmannskontor for å levere inn ulovlige våpen, uten å risikere straff. Pistoler, revolvere, rifler og maskinpistoler skal registreres hos politiet. Det samme gjelder altså hagler ervervet etter 1. oktober 1990.

Haugevis

Av de innleverte våpnene er det 295 rifler, 418 hagler, 37 revolvere, 124 pistoler, 7 kombinasjonsvåpen og 12 maskinpistoler. Ja til og med et maskingevær er levert over en av politiets skranker. I tillegg til skytevåpen viser det seg også at både Ola og Kari Nordmann er godt utstyrt med både kuler, dynamitt, krutt og sylskarpe stikkvåpen. Det er nemlig levert inn 34 granater, 1335,2 kilo ammunisjon og 12 kniver og lignende. I tillegg er det etterregistrert 496 hagler!

Straffrisiko

Dersom du leverer våpenet for destruksjon, kan du gjøre det anonymt. Innlevering av amnestivåpen vil ikke påvirke utfallet av fremtidige våpensøknader eller føre til at du mister lovlig ervervede våpen.
Du kan også levere inn ammunisjon, sprengstoff og granater i amnestiperioden. Vær oppmerksom på at sprengstoff og granater kan være farlige, og at du derfor må ta kontakt med politiet for å få hjelp!
Når våpenamnestiet avsluttets 30. september 2008, er det for sent. Sitter du fremdeles med ulovlige uregistrerte våpen, risikerer du straff. Strafferammen for å ha ulovlige våpen er fengsel i 2 år, i grove tilfeller 4 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere