RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kull- og vedbolagstomten sjøsportsenter

Nordstrand Blad har hatt en navnekonkurranse for å finne et bedre navn på Kull- og vedbolagstomten. Dette er en strandtomt som eies av Oslo kommune. Navnet som folk har brukt på stedet, har reflektert virksomheten som har vært drevet der.

Bydelsutvalget i gamle Nordstrand bydel traff i sin tid et enstemmig vedtak om at bydelen ønsket området brukt til et senter for ikke-motorisert sjøsport. (Padling, roing, surfing, jolleseiling og lignende). Jeg kan vanskelig tenke meg at bydelsutvalget i nye bydel Nordstrand har en annen oppfatning. Et slikt sjøsportsenter vil kunne kombineres med bademuligheter for svømmedyktige. Et badeanlegg for andre vil bli teknisk/økonomisk vanskelig å realisere i sjøen. For barn og andre som ikke er svømmedyktige, har vi forøvrig Nordstrand bad og Katten, noen få hundre meter henholdsvis nord og syd for Kull- og vedbolagstomten.

Nordstrand bad er satt i stand etter mangeårig iherdig innsats av ildsjeler i Nordstrand Vel.

Etter vedtaket i Nordstrand bydelsutvalg kontaktet jeg som leder av samferdsels- og miljøkomiteen, Oslo idrettskrets, Oslo kajakklubb og Bundefjorden seilforening. Håpet var å finne noen ildsjeler som kunne ta tak i arbeidet med å utvikle et senter for ikke-motorisert sjøsport. Hittil har ingen ildsjeler meldt seg. Jeg har imidlertid ikke gitt opp håpet. De vil kunne regne med sterk lokalpolitisk støtte.

Men så var det navnet på stedet. Jeg vil foreslå at det kalles Nordstrand sjøsportsenter, i dagligtale Sjøsportsenteret. Dette vil reflektere en virksomhet som ennå ikke er der, men som er sterkt ønsket der.

Kanskje vil det gå troll i ord?


Ingvald Bore
Leder Høyres gruppe i
Nordstrand bydelsutvalg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere