*Nettavisen* Nyheter.

Kultur i den frie natur

Forfatteren Tove Nilsen leste fra sine bøker som hun har hentet mye av inspirasjonen til fra både Østensjø- og Bøler-området. Og publikum kjente seg igjen.

I en årrekke har Østensjøvannets Venner hatt sin Østensjødag, og søndag var Bakkehavn gård på Langerud rammen rundt kulturarrangementet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Velkommen:Leder i Østensjøvannets Venner, Amund Kveim ønskett velkommen til årets Østensjødag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tur:I gamle dager var det dyr på Bakkehavn gård. Søndag var det hesten fra Østensjø gård som fanget oppmerksomheten i og med det ble kjøretur for de som ville.

Klikk på bildet for å forstørre.

Husflid: Østensjø Husflidslag hadde stand på Bakkehavn gård søndag, og fortalte villig om forskjellige typer håndverk og om hvor fint det er i laget deres.

LANGERUD: Velkommen til Bakkehavn gård og Østensjødagen, sa leder av Østensjøvannets Venner, Amund Kveim.

Velkommen til denne gården kan også jeg si, sa forfatteren Tove Nilsen.

Her føler jeg å ha et hjem, kunne hun fortelle.

For i 2. etasje her har jeg hatt mange skrivetimer.

Rett bak tretoppene lå Bøler-blokkene Tove Nilsen har skrevet så mye om. Først og fremst Skyskraperengler kjenner mange. Men Østensjø-området har gitt henne mye inspirasjon.

Jeg kunne jo selvfølgelig lese litt fra min nyeste bok - Vingetyven, for også den forteller om dette området. Men den er litt skummel, og jeg vil jo ikke skremme dere fra å gå kveldstur rundt Østensjøvannet.

Derfor ble det i stedet glimt fra boken hun har laget sammen med fotografen Morten Krogvold.

Han bor jo også rett nedi her, kunne hun fortelle.

Men det er altså Skyskraperengler som Tove Nilsen er mest kjent for, og mange nikket gjenkjennende både til det de sikkert tidligere hadde lest av henne og noen hadde nok også tilsvarende erfaringer som forfatteren har fra 8. etasje i høyblokka på Bøler

60-talls-minnene hennes ble i alle fall godt mottatt av dem som rakk frem til hennes lesehalvtime.

Kulturlandskap

Selv om Bakkehavn gård ligger med bebyggelse rundt seg, har gården også store , grønne områder.

Vi er stolt av å ha fått til et kulturlandskap her, sa Kveim.

Og som dere så på veien opp hit, har vi i år fått sauer som beiter her. Dette er både for å holde vegetasjonen nede og for å vise at det har vært dyr på gården i tidligere tider.

Og for å markere at det også er selve vannet som står arrangøren av Østensjødagen nær, hadde de fylt opp et akvarium med det som man kan finne under vannskorpen. Artig i alle fall for de yngste å få se.

Husflid

Østensjø Husflidslag vet alltid å markere seg, og de viste håndarbeid og fortalte villig om hvor fint det er i laget deres.

Gammel historie

Om Bakkehavn er en liten gård, har den en lang historie. Den har venneforeningen satt seg inn i og fortalte detaljert fra gamledager.

I mange år har vi jo hatt dette arrangementet på Østensjø gård, men på grunn av arbeidene som pågår der nå, er det fint å ha andre alternativer i området, sa Amund Kveim.

Dermed har vi en fin anledning til å få vist frem Bakkehavn gård.

Ellers ble det dueller, leker for barn, kjøring med hest og kjerre og musikkinnslag, jo da, det ble en fin dag. Flott at man kan formidle lokal kulturhistorie i en ramme av flott natur.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.