RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kultur og tradisjoner


Sosialantropolog Kjersti Børsum fikk den hele og fulle oppmerksomheten da hun tok for seg ulike måter å presentere seg selv og hvem man er på. Fra dagens jegform til gamle dagers skikk med å ta hele slekta med i hilsningen.
Sosialantropolog Kjersti Børsum fikk den hele og fulle oppmerksomheten da hun tok for seg ulike måter å presentere seg selv og hvem man er på. Fra dagens jegform til gamle dagers skikk med å ta hele slekta med i hilsningen.
De bor i samme bydel, men vet de noe om hverandre? Snakker de sammen eller ønsker de å ha noe med hverandre å gjøre?

HAUGENSTUA: Dette var utgangspunktet for forrige tirsdags dialogkonferanse på Haugenstua. Unge og voksne pakistanere fra nærmiljøet invitert for i første rekke snakke om kultur og tradisjon. Og ikke minst bare for å prate sammen. Et møte med innledere og dialog rundt bordene.

Det enkle

Sosialantropolog Kjersti Børsum fanget oppmerksomheten og høstet applaus, da hun presenterte seg selv. En presentasjon hvor hun på tradisjonelt pakistansk vis var innom nesten hele slektslinjen.

Å beskrive hvem man er ved å inkludere sin slekt er en tradisjon som her til land har blitt borte. I dag er det "jeg" som står i sentrum når folk møtes, sa Kjersti Børsum, en av de tre innlederne.

Oppgjør

I sin innledning tok ungdomsleder Tanvir Ul Hassan et oppgjør med det eldgamle tradisjonsbundne kastesystemet.


Kastesystemet må vi avskaffe. En tradisjon som medfører at giftermål fortsatt bare skjer innenfor slekten fører til innavl. Dette er et system som har gått ut på dato, og som vi pakistanere i Norge ikke kan være bekjent av, sier den alltid engasjerte Tanvir Ul Hassan.
Ellers var kvelden viet den gode samtale. Og praten gikk livlig rundt de mange bordene.
Om du flytter til et annet land får du ikke to identiteter. Selv om jeg er norsk statsborger og har norsk pass, er jeg fortsatt en norskpakistaner, sier Abid Hussain åpenhjertig og legger til:
Jeg tror nok det kanskje er enklere for barna. De er født her og føler seg ikke som pakistanere. Det er bare noe vi som voksne må akseptere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere