RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulturbydel Østensjø bærer frukter - onsdag 9. mars

Arbeidet med å gjøre Østensjø til en kulturbydel bærer frukter. Det gjorde også BU-leder Arnfinn Aabø sist uke, da han fornøyd kunne konstatere at oppslutningen om prosjektet fortsatt er stor.

Møtesalen i Oppsal samfunnshus var stappfull av både unge og gamle ildsjeler onsdag 2. mars, da Bydel Østensjø inviterte lokale lag og organisasjoner til nytt møte om Kulturbydel Østensjø. Siden det forrige møtet i høst har bydelsutvalget (BU) bevilget over to millioner kroner til kultursatsningen, og dette ble naturlig nok godt mottatt av de mange fremmøtte.
Vi er ikke så rent lite stolte av dette, og blir spesielt varme om hjertet over de 640.000 kronene vi skal dele ut til lokale organisasjoner i frivillighetsmidler, smilte møtelederne Arnfinn Aabø fra BU og Tommy Grotterød fra bydelsadministrasjonen. De delte ut forfriskende frukt til de fremmøtte, i tillegg til å by på musikalsk underholdning ved Bøler & Nøklevann og Godlia/Trasop Musikkorps.

Mange prosjekter

Aabø og Grotterød orienterte om prosjektet Kulturbydel Østensjø så langt, og av konkrete tiltak nevnte de blant annet bydelspris, trygghetsavtaler for eldre, våtmarksfestival, utstyrsbank og kulturkalender, samt en bydelspatrulje som skal bidra til å gjøre bydelen renere. Den økonomiske støtten som sikrer driften til Østensjø barne- og ungdomsteater og Manglerud kunst- og musikkskole ble også fremhevet.
Bydelens kulturkonsulent Hallgeir Thorbjørnsen orienterte litt om planene for årets bydelsdager, i tillegg til at han hadde laget en nyttig oversikt over steder man kan søke om økonomisk støtte utover det bydelen tilbyr.
På møtet ble det dessuten fremlagt et forslag til hvem som bør sitte i styringsgruppen for Kulturbydel Østensjø, samt mandatet de skal forholde seg til. Tilhørerne kom med endel innspill til sammensetningen av styringsgruppen, som bydelen lovte å ta til etterretning i sin innstilling til bydelsutvalget som skal godkjenne styringsgruppen og mandatet på sitt møte mandag 14. mars.
BU-leder Arnfinn Aabø og Tommy Grotterød fra bydelsadministrasjonen presiserte at selv om styringsgruppen ikke kan ha representanter for hver eneste lokale organisasjon, vil alle fortsatt ha muligheter til å delta aktivt og komme med innspill på store fellesmøter som skal avholdes minst to ganger i året, og ved å engasjere seg i arbeidsgruppene for konkrete prosjekter. Forsamlingen benyttet muligheten til å velge en arbeidsgruppe for årets bydelsdager, som mest sannsynlig vil finne sted en av de to første helgene i juni.
Prosjektet Kulturbydel Østensjø er ment å vare til 1. september 2006. Etter dette er det meningen at kultursatsningen skal være så permanent innarbeidet i bydelen at arbeidet går av seg selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere