*Nettavisen* Nyheter.

Kulturell byggeplass

Røa musikkfestuker arrangeres 1.-12. november. Tema denne gang er "Byggeplass!". Nå skal det bygges kultur.

Røa: Det er igjen duket for Røa musikkfestuker og årets tema er i følge organist i Røa kirke, Gunnar Petersen-Øverleir selvsagt:
- Vil vi ha et levende lokalmiljø, må vi gjøre mer enn å bygge butikker. Det må skje noe etter at kjøpesenteret er stengt. Vi vil profilere Røa kulturkirke som kulturell byggeplass, sier han.

Tradisjon

Petersen-Øverleir er initiativtaker og primus motor bak musikkfestukene som ble arrangert for første gang i fjor. Responsen blant røabeboerne var så stor at han nå ønsker å gjøre arrangementet til en årlig tradisjon. Årets musikkfest har mange spennende gjester på gjestelisten.
- Både landskjente artister, bydelens profesjonelle krefter og lokale amatører er involvert i den kulturelle byggevirksomheten. Og de nesten to ukene musikkfesten varer, jobbes det mye og høyst frivillig overtid på byggeplassen. Det blir både brunch- og nattkonserter i tillegg til konserter på kveldstid, i mange musikalske sjangre og både for voksne og barn, forteller Petersen- Øverleir.

Tango på kroa

Musikkfestukene åpnes onsdag 1. november av Oslos nye kirkeverge, Valgerd Svarstad Haugland. Samme dag holder Ola Paus konsert "en grenseløs times tid". Fredag 3. november er det klart for familiekonsert med både finsk tango, sigøynermusikk og hardingfele med Sturm und Drang og Steinerskolens strykeorkester under ledelse av Christine Bugjerde.
Senere på kvelden blir det ekte krostemning når Sturm und Drang inviterer til uformell kveldsjam på Røas lokale kro Persia. Gratis adgang og med mulighet til å ta en tango!
Allehelgensaften, lørdag 4. november, framføres Wolfgang Amadeus Mozarts Requiem, med solister, Røa prosjektkor, musikere fra Oslo-filharmonien og Petersen-Øverleir som dirigent.

Festgudstjeneste

Et av Petersen-Øverleirs mål, er å utvide begrepet "kirkekonsert". Og han kan fortelle at både levende flammer og dans fyller kirkerommet når Guttorm Guleng og han selv inntar orgelkrakken onsdag 8. november.
- Det vil også være mulighet til å se Sølvguttene slik du aldri har hørt eller sett dem før, representert ved korets ungdomsgruppe Concino Simplex. De skaper magisk stemning til mektige orgeltoner under nattkonserten påfølgende fredag, sier organisten og føyer til:
Nattkonserten er en av mine favoritter. Mørklagt kirke og blafrende vokslys. Det må bare oppleves!
Dagen etter inviterer Georg Reiss og Ulf Nilsen til brunchkonsert. Orgel, klarinett, saxofon og det ungarske folkeinstrumentet tatogato er instrumentene du får høre under denne konserten. Og repertoaret tar for seg ikke mindre enn Bach, Duke Ellington og Beatles.
Røa musikkfestuker avsluttes med festgudstjeneste i anledning Oslo- biskop Ole Charistian Kvarmes visitas søndag 12. november.
For mer informasjon om Røa musikkfestuker 2006, se www.kirken.no/roa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.