RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naima Farooqi er sterkt engasjert i arbeidet med integrering og kultur.
Naima Farooqi er sterkt engasjert i arbeidet med integrering og kultur.

Kulturelt møtested

Kvinner og barn fra hele byen strømmet til Hangarn sportshall på Grønland. Islamic Culture Center hadde invitert tilspennende kulturdag.

GRØNLAND: Det ICC kvinneforum som står bak arrangementet og dette var tredje året på rad.

Ideen

Rundt om i den store hallen er det riktig livlig alt tidlig på formiddagen. Det snakkes, handles og ikke minst nytes god mat.

– Ideen bak er å introdusere Pakistansk kultur. Gjerne knyttet opp til hverdagslivet, sier en blid og fornøyd Naima Farooqi og legger til:

– Dette er også en fin anledning for å møtes på en hyggelig måte. Sosialt samvær med andre kvinner. Og så er det også en fin anledning til å vise at ikke Islam er så lukket. En fin måte å avlive noen myter på.

Den travle damen har et glødende tro på at integrering nytter. Hun er sterkt engasjert i sitt nærmiljø og treffes også ofte på og i forbindelse med aktiviteter på Bjerke Nærmiljøsenter.

Hun håper også at etter hvert at det blir flere av de norske kvinnene som kommer til de ulike arrangementene, på samme måte som når de omgås hverandre i nabolaget.

Samarbeid

Ungene har fått sin egen boltreplass i ene enden av hallen mens mødrene går omkring.

Ikke bare er det mye å få kjøpt, men også nyttig informasjon å få med seg.

– Vi samarbeider gjerne med andre organisasjoner på disse festene. I år har vi fått med Kreftregisteret, forteller Nasim Riaz, leder for ICCs sosialråd.

Kreftregisteret har satt i gang et prosjekt for å øke deltakelsen blant innvandrerkvinner i Mammografiprogrammet og Masseundersøkelsen mot livmorhalskreft.

Og som et ledd i dette arbeidet stilte Kreftregisteret med egen stand og kvinnelig lege med pakistansk bakgrunn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere