*Nettavisen* Nyheter.

Kulturkamp på Sentrum Scene

Dødsmetallerne i The Farmhouse Killings var de eneste av 250 artister som kunne servere en real dose death metal. Alle Foto: Anders Jørstad

Dødsmetallerne i The Farmhouse Killings entret UKMs fylkesmønstring med headbanging på søndag, men nådde ikke helt til topps.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fredrik Røe Brevig, Andreas Oven Aalsavnet og Snorre Engløk blir å høre på John Dee 22 april.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tross gitaren som nyervervelse etter lokalmønstringen nådde ikke Amalie fram til finalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jentebandet Sound of Shish fra Grefsen viste ekte sceneglede.

SENTRUM: Det var mot oppunder 250 artister at headbangerne fra Nordre Aker kriget om finalebilletter til landsmønstringen i Trondheim i slutten av mai. Men selv om bandet fikk med seg publikummet - som talte rundt 1000 i tallet - på en real dose death metal, vant de ikke frem i den beinharde kulturkampen som foregikk både med musikk, dans, beatboxing, luftakrobatikk og fotballtriksing (!).

Se alle bildene fra UKM her

Tusen tilskuere

Dødsmetallerne deppet ikke fordi om finaleplassen i Ungdommens Kulturmønstring ikke lå innen rekkevidde.

- Vi synes det var kult å bare få delta. Både lydanlegget og teknikerne var av høy klasse, og det var kult å spille foran så mange publikummere, forteller gitaristen Snorre Engløk. I likhet med bandmedlemmene Andreas Oven Aalsavnet på gitar, Andreas Myhre på bass, Øyvind Borthe på trommer og vokalisten Sindre Guliksen, trøster han seg med at masse spillejobber venter frem mot sommeren.

Tøff konkurranse

Heller ikke jentebandet Soud of Shish fra Grefsen eller sangfuglen Amalie fra Ullevål klarte å kapre finalebilletter i den svært så underholdende og beinharde konkurransen. Mens Tobias Hansen fra Stovner trikset til seg finalebillett med fotballen, rapet duoen i JNL fra Sagene til seg det samme med fantastisk beatboxing.Det var kult å spille foran så mange publikummere

Snorre Engløk


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.