RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulturminister Giske på politisk pub

Kulturminister Trond Giske (Ap) droppet middag med Pakistans president på Akershus slott til fordel for politisk pub på Holtet.

HOLTET: Tirsdag i forrige uke var det nok en gang politisk pub på Elvin's kro på Holtet.
Arrangementet er en sosial møteplass hvor lokale ildsjeler kan møte kjente politikere for å diskutere aktuelle saker. Interessen for arrangementet er voksende og de 25 engasjerte deltakerne fylte den lille kroken i puben til randen.

Droppet middag

Tema for møtet var kulturløftet til den rødgrønne regjeringen og hva det betyr for Oslo generelt og for bydelen spesielt. Kulturminister Trond Giske (Ap) skulle egentlig vært i middag med Pakistans president, Pervez Musharraf, men valgt å møte grasrota til debatt i puben på Holtet.
Giske åpnet debatten med et innlegg om regjeringens 15 konkrete punkter for å løfte kulturlivet til nye høyder.
Etter Giskes innlegg var ordet fritt og det lokale engasjementet var upåklagelig. Flere av de fremmøtte kom med innlegg til ministeren om kultursaker som opptar dem.

Pengemangel

Budskapet som gikk igjen var den akutte pengemangelen til vedlikehold og tilgjengelighet til bydelens mange kulturminner.
Kulturministeren var fornøyd med interessen og det lokale engasjementet.
-Det var ikke så mange spørsmål, men veldig mange klare meldinger og innlegg om hva som trengs i bydelen. Selv om det ikke er så mye jeg kan gjøre direkte er det fint å komme hit og høre hva som opptar folk, sier Trond Giske.
Også de fremmøtte syntes det var flott at en rikspolitiker tok seg tid til å møte folk på en såpass utradisjonell måte.
-Jeg er stolt av å bo i et land hvor man kan møte kulturministeren på en lokal pub. Det er viktig for en politiker å komme ut og kjenne hvor skoen trykker, mener operasanger Nini Ritzau som er bosatt på Nordstrand.
Det er Bekkelaget Arbeiderlag som arrangerer politisk pub.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere