RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marka-beboere: Eneboerbrødrene Albert og Johan Næs foran sitt enkle husvære i Østmarka. Disse får man høre mer om på Sandbakken.
Marka-beboere: Eneboerbrødrene Albert og Johan Næs foran sitt enkle husvære i Østmarka. Disse får man høre mer om på Sandbakken.

Kulturnatt i Østmarka

I morgen, fredag , er det kulturnatt-arrangement på Sandbakken i Østmarka.

Sandbakken: – Fredag 16. september er det igjen Oslo kulturnatt, og foruten en mengde aktiviteter i sentrum, finnes det også noe som skjer her i pereferien - tror vi har det eneste arrangementet i Nordstrands blads nedslagsfelt, sier Even Saugstad på Sandbakken.

Markabeboere

– Vi på Sandbakken skal i år ha foredrag om markaeneboere og byoriginaler denne kvelden.

– De som tar turen ut til Sandbakken, kan høre foredrag om markaeneboere og byoriginaler. Banner-Ola, Næs-Brødrene, Luse-Frantz, advokat Hermansen og El Jucan er blant personlighetene som blir omtalt.

Verten

Det er Sandbakken-vert selv, Even Saugstad som forteller om disse personlighetene som har satt sitt preg på byen og Marka de siste hundre år. Han lover også filmsnutter og lydkutt som dokumenterer originalenes liv og aktivitet.

– Albert og Johan Næs er to av dem jeg vil fortelle om, sier Even Saugstad.

– Disse to levde av tjuvjakt og tjuvfiske, og bygde sine ulovlige hytter i Østmarka fram til omkring 1950. Et enkelt, spartansk liv, men samtidig fritt og selvstendig slik de ville ha det.

– Også den eksentriske advokat Hermansen fra Bøler vil bli omtalt og likeledes «Sving-Deg» og «Homansbyens Dronning», lover foredragsholderen. Banner-Ola som hadde sin enkle hytte ved Store Daltjuven i Nordmarka og spikket sitt eget trebein er med i foredraget, og tyskeren Helmuth Rohloff som malte fjellmaleriene ved Sandbakken.

Saugstad kom i 2008 ut med boka «Byoriginaler og personligheter i Oslo» hvor han henter mye av stoffet som blir presentert under kulturnatta fra.

Kafeen er åpen fra 18.30 Foredraget begynner kl. 19.30, og blir det fint vær, vil det holdes ute på tunet. Arrangementet er gratis som de øvrige Kulturnatt-

arrangementene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere