RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulturnatta er for alle


Marianne Welle forteller om en mildt sagt innholdsrik kulturnatt i morgen kveld. FOTO: ANNE MARIE HUCK
Marianne Welle forteller om en mildt sagt innholdsrik kulturnatt i morgen kveld. FOTO: ANNE MARIE HUCK
Dra på kloakksafari, undervannsdisko på Tøyenbadet, eller rot deg bort i egen kulturby under årets kulturnatt fredag.

OSLO: Vi feirer 5 års jubileum i år, sier prosjektleder for Oslo Kulturnatt, Marianne Welle. Hun møter Østkantavisa ved en ikke helt ukjent frosk på Tullinløkka, for å trekke frem noen av årets kulturskatter for fredagens program.

Musikk

I spikersuppa blir det musikk og danseforestillinger hele kvelden, fra 18 og utover. Her kan man snuble over en og annen UKM-vinner, og kjente og nye spennende artister inntar scenen.

Man kan for eksempel stikke innom Bårdar Danseinstitutt på Tulinløkka for gratis salsa og tangokurs fra klokka 20, eller bare se på de proffe danserne som vil være rundt om i hele byen..

Det blir urolig tøft med "Wet Sounds" på Tøyenbadet. Her blir det rett og slett undervannsdisco, sier Mrianne som mener man absolutt bør få med seg dette fra 18 - 21( med 16-års aldersgrense, vel og merke).

Eller så er det jazz på den Nasjonale Jazzscene Victoria teater, klokakksafari i regi av Vann og avløpsetaeten(allerede fullbooket) og utallige andre arrangementer det er verdt å få med seg. For fullstendig oversikt lønner det seg å gå inn på www-prosjekt-oslo kulturnatt.no

Egen løype

Jeg hadde for eksempel gått innom Nobel fredssenter og sett utstillingen "Fra king til Obama", fått med meg Høstutstillingen helt gratis, og dratt på 50-talls kveld på Nasjonalbiblioteket. Det er også en fin måte å besøke byens museer på, sier Marianne som minner om formålet med kulturnatten, nemlig å gjøre kultur lett tigjengelig til folket.

Og særlig de som ikke benytter seg så mye av kultutilbudet til vanlig, presiserer hun. Det beste er å sette av hele kvelden. Finne sin egen løype, anbefaler Welle. Kanskje ikke bare lett, siden det jo er i alt over 100 arrangører som deltar, med 300 arrangementer totalt. På den annen side- man kan jo ikke sove bort kulturnatta?Marianne Welle

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere