RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til våren er det bare å ta fram piknikurven. Dette grøntområdet rett ved Furuset kirke skal få løkblomster, vannliljedam og fast grill.
Til våren er det bare å ta fram piknikurven. Dette grøntområdet rett ved Furuset kirke skal få løkblomster, vannliljedam og fast grill.

Kulturparken tar form

Den 1. november åpnes ny kulturpark med piknikmuligheter på Furuset.

FURUSET: Ved siden av Furuset kirke og Kurland gård er Friluftsetaten i gang med å tilrettelegge et nytt grøntområde. Her vil det blant annet komme opp en romantisk dam med vannliljer. I tilknytning til denne blir det anlagt et piknikområde med fast grill, løkblomster og blomstrende trær.

Dette blir et plenareal som det blir hyggelig å sitte på, sier prosjektleder og avdelingslandskapsarkitekt i Friluftsetaten Hege Saxebøl Moum.

Utkikkstårn

Bjørkealléen langs Pilegrimsleden skal settes i stand, og folk som går her har mulighet til å leske seg med friskt vann fra en drikkefontene ved dammen.

På parkens høyeste punkt, hvor stabburet stod tidligere, bygges et utkikkstårn hvor barn kan leke og voksne kan nyte utsikten over Groruddalen.

Plassen foran kirken skal få et steindekke, slik at det blir en god sammenheng mellom denne og parken. Dermed blir det naturlig for dem å ta i bruk parken, sier Hege Saxebøl Moum.

Både de som bor i området, og flere barnehager rundt den kan tenkes å sette pris på grøntområdet.

Det er dessuten mye aktivitet på Furuhuset, som vil få en port fra hagen og inn i parken, sier Saxebøl Moum.

Budsjett på 5,4 millioner

Sauene som beiter i området skal få ny løe som kompensasjon for litt innskrenket areal. Langs parken går det også en sti som skal oppgraderes til turveistandard.

Vi vet at nærmiljøet har spurt etter et sted å lære å gå på ski, og her vil det bli mulig å gå en fin sløyfe rundt sauebeitet om vinteren, sier Saxebøl Moum.

Prosjektet finansieres gjennom Groruddalssatsingen, og har et budsjett på 5,4 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere