RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulturpris til dynamitt-jentene


Dynamite Girls sprer latter og glede over hele byen mener juryen. Arkivfoto
Dynamite Girls sprer latter og glede over hele byen mener juryen. Arkivfoto
Røa Dynamite Girls får årets kulturpris på 20 000 kroner av Bydel Vestre Aker.

RØA:  – Det var flere sterke kandidater til Kulturprisen. I år går det heder og ære til Røa Dynamite Girls som har bidratt til å styrke samholdet i bydelen og samtidig høynet livskvaliteten i bydelen, innledet leder av barn-, ungdoms- og kulturkomiteen Jane Steenbuch (H).

Fredagsjentene

Hun fortalte videre om et fotballag som fikk liten anerkjennelse i begynnelsen og som bare fikk treningstider på fredagskveldene. Initiativtaker var Ole-Bjørn Edner sammen med datteren Kristine i 1984. Edner møtte lite gehør for å melde laget på seniornivå og på eget initiativ fikk han meldt på laget. Siden 2001 har Røa-jentene vært i den øverste divisjonen og resten er en sammenhengende suksesshistorie.

Alltid smilende

– Røa Dynamite Girls har rykte på seg for å være laget som alltid smiler. Bydelen merker godt når det er hjemmekamp med mye liv rundt i bydelen. Laget har med sin glade profil vært til stor inspirasjon for idrettslag og idrettsjenter i bydelen vår. Det gjelder også for hele Oslo og overalt hvor de spiller, sa Steenbuch.

Hun viste også til at dynamittjentene stiftet Røa Unified fotballag, som består av mange av bydelens funksjonshemmede som på denne måten får sjansen til å delta med sin store idrettsglede.

– Det er en glede å tildele prisen til et lag av ildsjeler, spillere og støttespillere som gir så mye glede til så mange, sa Steenbuch.

Øvrige nominerte:

Tore Granum, for sin innsats som leder av Voksen skoles musikkorps. Under Granums ledelse har korpset vunnet flere priser. Gry B. Spone som driver Art Musikal og Ballettskole på Røa. 1200 elever går på skolen med dans, teater, musikaler, film, sang og voksenkor. Frivillighetsbussen ved Ola Ramstad og Espen W. Andresen for frivillig innsats med nærmere 3000 bussturer i året for eldre i bydelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere