Kulturpris til Edith

Tirsdag ble Søndre Nordstrands kulturpris delt ut til en populær brobygger i bydelen: Edith Stylo.

HVERVENBUKTA: Hun har gjennom en årrekke arrangert tegne- og malekurs for både barn og voksne. Hun arbeider for å få Hvervenbukta til å bli et kultursenter.

St. Hansaften i år fikk hun Hvervenbukta til å bli et samlingssted igjen. Hun knytter bånd mellom folk fra forskjellige nasjoner – spesielt mellom norske og polske. Og hun engasjerer seg nær sagt i alt mulig.

Vanskelig å finne en bedre kandidat

Edith Stylo begynte å gjøre seg bemerket i bydelen i forbindelse med å arrangere tegne- og malekurs for barn. Så fikk hun sin "hule" i Dølastua i Hvervenbukta hvor hun etter å ha satt den i stand etablerte sitt Galleri Stylo.

Her var det ikke bare det hun selv laget av kunst som ble presentert. Nei, hun ville gi andre mulighet til å komme inn i kunstens verden. Kurs av alle slag for liten og stor. Maling, tegning, drager – ja, vi vet ikke hva hun ikke har undervist i å lage.

Og i Dølastua ble det kurs for polakker som ville lære seg norsk. Dermed ble bånd knyttet mellom to nasjoner. Og det har blitt aftener med mye god underholdning gjennom flere år.

Vil ha kultursenter i Hvervenbukta

Mens andre ga opp å arrangere St. Hansaften i den populære Hvervenbukta, tok hun tak i år, og dit kom folk både for å ha en hyggelig kveld og la seg underholde.

Og nå har hun satt seg et ambisiøst mål. Hun vil ha Hvervenbukta som et kultursenter.

– Tenk alt vi kan få til her, sa hun etter å ha fått kulturprisen.

Det var leder av bydelens Kultur og oppvekstkomite – Ingvild Vaggen Malvik - som delte ut prisen som nettopp er et bevis på brobygging. Et maleri av den gamle steinbroen på Hauketo.

– Tusen takk for prisen. Den setter jeg veldig høyt. Men det jeg gjør, kan jeg ikke klare alene. Derfor vil jeg takke alle dere som står bak meg, sa prisvinneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.