*Nettavisen* Nyheter.

Kulturpris til Øvre Prinsdal gård

Dette er en ære, sier Helgir Solheim ved Stall Prinsdal da stallen ble tildelt bydelens kulturpris 2007 under United-konserten lørdag.

Prinsdal: Stall Prinsdal holder til på gamle Øvre Prinsdal gård, hvor det har vært folk helt tilbake til det trettende århundre.

Stolte hestejenter

Dette er vi veldig glade for og stolte av. Jeg synes faktisk vi fortjente det for vi har hjulpet til i nærmiljøet og har stalldager åpne for alle, sier Mette Winjem (24).

Jentene som eier de omkring 20 hestene som bor i stallen står hardt på for at gården skal være et rimelig alternativ for dem som har hest i byen. Rundt 50 jenter er aktivisert til ulike tider på den historiske gården.

Kulturprisen deles ut av Bydel Søndre Nordstrand hvert eneste år. Prisen skal gå til enkeltpersoner, organisasjoner, lag eller foreninger som gjør en ekstra innsats for det kulturelle og sosiale miljøet i bydelen.

Bildepris

Prisen fra bydelen et bilde av Ljabrubroen som også er i bydelsvåpenet til Søndre Nordstrand. Utenom det er det heder og ære til vinnerne. Stalljentene sier de vil finne et passende sted til bildet på klubbhuset.

Dette er jo en miljøpris også og vi er opptatt av miljøet, sier Helgir Solheim. Han sitter i styrelsen for stallen som er det øverste ansvarsorganet over styret.

Solheim påpeker at det er mange som blir aktivisert gjennom stallen selv om det er privatpersoner som eier hestene, og det ikke er rideskoleaktivitet der.

De som har hest har gjerne to til tre hestepassere og fôrryttere som kommer, forklarer han.

Stallen er med andre ord et møtested for mange av jentene på Hauketo og i Prinsdal.

Alle er glade i stallen. Det er bra miljø der for barn og unge. Dessuten er det et godt samlingspunkt, sier Weronica Karlsrud (14).

Hestejentene synes det er hyggelig å få en slik pris.

Det er hyggelig å bli lagt merke til, smiler Benedikte Strøm (28).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.