RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulturpris til Tekstilverkstedet


Lisbeth Okkelmo mottok kulturprisen sammen med kolleger. Til venstre Anny Skarstein (A) og Carl Oscar Pedersen (H).
Lisbeth Okkelmo mottok kulturprisen sammen med kolleger. Til venstre Anny Skarstein (A) og Carl Oscar Pedersen (H). Foto: Foto: Vidar Bakken
Det var en rørt leder av Tekstilverkstedet på Hoff som mottok Bydel Ullerns kulturpris.

ULLERN: Under torsdagens møte i bydelsutvalget ble kulturprisen på 10 000 kroner delt ut. BU-leder Carl Oscar Pedersen (H) berømmet innsatsen til de ansatte og frivillige ved Tekstilverkstedet, som er et brukerstyrt lavterskeltilbud for kvinner. Innsatsen er rettet mot kvinner med psykiske helseproblemer og kvinner med innvandrebakgrunn.

– Det er snakk om en gruppe mennesker som bidrar til fellesskap, trygghet og mestring for kvinner i en vanskelig situasjon. Der er kvinner som lærer og lærer av hverandre og som blir integrert i et trygt miljø, sa blant annet Pedersen.

To damer

Tekstilverkstedet flyttet i februar i fjor inn i nye lokaler på Hoff, vegg i vegg med Frivillighetssentralen.

Tekstil verkstedet ble etablert av to damer med brukererfaring fra psykiske helsetjenester. Bydelens treffsted Hjørnesteinen var opphavsted for virksomheten. Lisbeth Okkelmo og Berit Schjefstad var initiativtakere. I starten drev de en tekstilgruppe på ettermiddagstid på Hjørnesteinen. De søkte om prosjektmidler fra Helse og rehabilitering i samarbeid med Rådet for psykisk helse i 2008 og ble tildelt midler til oppstart. Hytta på Hoffdammen ble funnet i samarbeid med Bydel Ullern, som betaler husleien for lokalene.

Lyn fra klar himmel

I dag drives Tekstilverkstedet med stor grad av brukerstyring med Lisbeth Okkelmo som leder. Kvinnene kommer sammen med håndarbeid som felles aktivitet, samtale og samvær som læringsarena for det norske språk.

Prisen ble overrakt av leder av Ullern kultur- og oppvekstkomité, Anny Skarstein (A) til en smilende og glad gruppe fra Tekstilverkstedet.

– Dere er mennesker som tar ansvar, som bryr dere om medmennesker og har det ekstra blikket, sa Skarstein.

Leder av Tekstilverkstedet, Lisbeth Okkelmo, tok imot blomstene.

– Jeg er rørt. Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg må få takke alle medarbeidere og ikke minst bydelen som har støttet oss hele veien, sa Okkelmo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere