*Nettavisen* Nyheter.

Kultursøndag i Trikkehallen

På søndag inviterer de lokale korene "Korpikene" og "Markakoret" til korkafé i Trikkehallen.

KJELSÅS: – Korkafeen er en del av Nordre Aker Musikk og Kulturutvalgs arbeid for å utvikle kulturlivet i bydelen, og bydelens satsing på åpne kultursøndager i bydelens kulturhus - Trikkehallen, sier Marianne Skui.

Damesanggruppen "Korpikene" er en lokal korgruppe fra bydelen, med 15 sangere fra Nordberg, Tåsen og Ullevål.

– Korpikene er en "fri korgruppe" som synger afrikanske og russiske sanger, like gjerne som folketoner, stev og tradisjonelle madrigaler. Vi er en frisk og glad damegruppe, som befinner seg litt på siden av et tradisjonelt koroppsett, sier Skui som selv er del av gruppen.

På konserten i Trikkehallen har gruppen med seg litt jazz, litt folketoner og sigøynermusikk.

– Vi har nettopp vært i gang med et prosjekt med sigøynergruppen "Gypsy Celebration", og på konserten bringer vi med oss litt av musikken fra dette samarbeidet. "Sigøynerpianist" Marius Løkse blir også med på konserten.

Markakoret ble dannet i Maridalen for mer enn 20 år siden og holder fortsatt stand der, med ukentlige øvelser i Maridalen kirke. Koret teller i dag rekordaktige 32 medlemmer og har et repertoar som spenner fra gammel kirkemusikk via madrigaler til pop og jazz. På konserten i Trikkehallen kommer Markakoret til å legge vekt på underholdning, med sanger fra både 1600-tallet og vår egen tid. Dirigent gjennom mer enn ti år er Erlend Bronken.

Korkafe på Trikkehallen søndag klokken 17.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.