*Nettavisen* Nyheter.

Kulturutvalg i Bydel Østensjø

Bydel Østensjøs kulturutvalg er endelig i gang. De skal fordele 550.000 kroner til prosjekter der flere lokale organisasjoner samarbeider om å nå ut til mange.

Østensjø: Kulturutvalget skal finne prosjekter selv. Disse kulturmidlene kommer i tillegg til de frivillighetsmidlene som bydelsutvalget deler ut til lokale lag og foreninger hvert år. Pengene som kulturutvalget disponerer kan man ikke søke om støtte fra, men det er fullt mulig å tipse om gode kulturprosjekter i bydelen, sier kulturkonsulent Hallgeir Thorbjørnsen.

Flest mulig

Medlemmene i kulturutvalget består av en rekke frivillige organisasjoner, og de har allerede hatt sitt første møte. Der vedtok de å bevilge penger til en rekke formål.

Vi skal finne prosjekter som vi kan nå ut til flest mulige med, innenfor de midlene vi har til rådighet. Vi har 550 000 kroner som skal fordeles, forteller nyvalgt leder Inger Haagaas.

Hun er fra Bøler Lions og sitter i utvalget sammen med representanter fra Østensjø musikkråd, Østensjø historielag, Østensjø kunstforening, Østensjø friluftsutvalg, Østensjø somaliske venner og Idrettens samarbeidsutvalg. I tillegg er det en representant fra politikerne med, men vedkommende har bare forslagsrett og ikke stemmerett.

Spillet om Sarabråten

Midlene fra kulturutvalget er ment å være støtte til litt større prosjekter. Vi har for eksempel bevilget totalt 40 000 kroner til spillet om Sarabråten, som er et stort prosjekt som når ut til mange. Det vil bli satt opp i september. Vi har også bevilget penger til utstyrsbanken i bydelen, og den har blitt relativt godt utstyrt etter hvert. Befolkningen i bydelen kan låne utstyr gratis derfra til arrangementer, og nå har vi bevilget penger til egenkapitalen til et nytt lydanlegg og det skal kjøpes inn en ny scene og lysanlegg, forteller Haagaas.

Beiteprosjekt

Østensjøvannet venner, Stiftelsen Abildsø gård, Havnehagan friluftsbarnehage med flere har også fått et tilskudd på 22 000 kroner til et beiteprosjekt ved Østensjøvannet. Pengene skal gå til å gjerde inn noen områder, slik at noen kyr kan beite. På den måten kan vi bevare kulturlandskapet ved vannet, fortsetter Haagaas.

Kulturutvalget skal også ha en rolle ovenfor byutvikling, miljø- og kulturkomiteen i bydelen (BMK). De skal kunne uttale seg om kulturrelevante saker som skal behandles i BMK og BU, men kan også ta opp saker på eget initiativ. Utvalget skal også lede "Kulturforum" i bydelen og skal invitere til minst to åpne møter i året, der alle organisasjonene i bydelen inviteres:

Vi tar gjerne imot tips fra befolkningen om prosjekter. De kan sendes bydelsadministrasjonen, oppfordrer Haagaas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.