RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kun 84 elever ville til Grefsen videregående


Kun 84 elever ville til Grefsen i år.
Kun 84 elever ville til Grefsen i år.
Første inntaksrunde til de videregående skolene i Oslo er nå gjennomført. Grefsen videregående var blant de mindre populære skolene i år.

NORDRE AKER: Førsteinntaket til videregående skoler viser at 132 søkere ville til Berg videregående i år, mens kun 84 elever hadde Grefsen videregående som førstevalg.

Manglerud på bånn

Kun Hellerud, Bjerke, Manglerud og Nordstrand hadde færre søkere enn Grefsen i år. Manglerud lå helt på bånn på popularitetsskalaen. Kun 18 elever hadde denne skolen som førstevalg i år. Den suverene vinneren ble Elvebakken, med til sammen 398 søkere.

Hele 71 av de 84 søkerne til Grefsen var lokale. Enda flere lokale elever har fått plass ved skolen til høsten; av de intatte 144 elevene på Grefsen, er 109 fra nærområdet. På Berg vil 96 lokale elever, av tilsammen 178 inntatte, ha sin første skoledag til høsten.

Høy poenggrense

På tross av noe lavere popularitet, hadde Grefsen en forholdsvis høy nedre poenggrense. Søkere fra hele byen måtte ha 41,33 poeng for å komme inn på skolen, en noe høyere grense enn den mer populære naboskolen Berg.

Elever fra innenfor regionen måtte ha 36,00 poeng for å komme inn. Her lå Berg litt høyere igjen, med en lokal nedre poenggrense på 38,66 poeng.

Medier mest populært

I første inntaksrunde er 14.253 søkere tildelt elevplass. 321 søkere fra Oslo har ennå ikke fått tildelt skoleplass, og dette er 173 færre enn i 2007.

Størst prosentvis økning i år hadde søkningen til medier og kommunikasjon, mens idrettsfag og design og håndverk har hatt størst prosentvis nedgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere