Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kun for kvinner

Jeanette Arnesen synes rockeringen er er en god treningsform.
Jeanette Arnesen synes rockeringen er er en god treningsform. Foto: Trine Dahl-Johansen
I to måneder har treningsklubben Felicia holdt åpent på Skøyenåsen senter. Der er det bare kvinner som kan trene.

Aud Stensrud og Hildegunn Bahr får veiledning til ekstra øvelser av Kristin Kjaratnsdottir. Alle foto: Trine Dahl-Johansen

Aud Stensrud fra Godlia har full kontroll på rockeringen.

Wenche Engblom trives med å drive sirkeltrening.

Kristin Kjartansdottir instruerer Jeanette Arnesen i hvordan hun kan få mer ut av treningen med den fargerike rockeringen, som har en kjerne av betong. Alle foto Trine Dahl Johansen

SKØYENÅSEN: Klubben drives av samboerparet Kristin Kjartansdottir og Geir Tvenge.

– 50 prosent av de som kommer hit har aldri vært på et treningssenter tidligere, eller de har vært innom, men har sluttet, sier Geir.

Sirkeltrening

Samboerparet forteller at dette er det eneste treningssenteret i Oslo som bare er for kvinner. Geir har noen vakter, men for det meste er det Kristin som styrer butikken.

– Her har vi apparater som passer for folk i alderen 14-80 år og treningen kan tilpasses den enkelte, forteller hun.


Store deler av dagen er det sirkeltrening som står på programmet. En CD med musikk og en stemme som sier ifra når man skal bytte stasjon strømmer ut av høyttalerne. De hydrauliske apparatene gjør at man ikke trenger å tenke på å endre vekter. Jo mer du tar i, jo tyngre blir det. Kristin veileder de som har behov.

– Her kan man hoppe inn i sirkelen når man vil. Man kommer langt med en halvtimes trening her. Vi anbefaler dette tre ganger i uka, sier de.

Rockering

I tillegg tilbyr de noen timer med litt mer intensitet og stavganggrupper, som Kristin leder. Fra høsten av vil de også satse på å få til egne timer med rockeringer, dersom det er interesse for det.

– Rockeringene er morsomme! Vi har kunder helt opp i 80 år som bruker dem, forteller Kristin og legger til at det er tyngden på rockeringen som gjør det lettere å holde den i gang.

– Den har en kjerne av betong, men er polstret. De lette i plast, som man brukte som barn, er vanskelige å holde oppe. Med disse må man stramme magemusklene godt. Man kan ende opp med litt blåmerker i begynnelsen, forteller hun.

Med en rockering kan man trene smidighet, koordinasjon, kondisjon, styrke og balanse. Man får styrke i både midje, hofter, baken og bena.

Felicia tilbyr også kostholdsveiledning i kombinasjon med trening. Det er kurs som går over åtte uker.

SE FLERE BILDER FRA FELICIA HER

I nærheten

– Dette er kjempegøy, sier Jeanette Arnesen fra Oppsal.

Hun merker godt effekten den fargerike rockeringen har rundt livet.

– Dette er et godt tips til de som vil inn i bikinien til sommeren!


Aud Stensrud fra Godlia har også rocketeknikken inne. Hun har bare trent på Felicia i et par uker, men er storfornøyd.

– Det er gode apparater og så er det i nærheten. I tillegg er det veldig sosialt og hyggelig her, sier hun før hun går videre i sirkeltreningen.

Enkle og greie

Wenche Engblom har tatt turen fra Østmarksetra de to siste månedene.

– Jeg har mange vondter, men hadde ikke lyst til å begynne på et stort treningssenter. Her har de apparater vi trenger og det er koselig når det bare er damer. Den morsomste øvelsen er rockeringen, smiler hun.

– Jeg liker meg godt her og begynte fordi det bare var for damer. Alle apparatene er så enkle og greie å bruke, legger Hildegunn Bahr fra Oppsal til.

– Vi har ingen kleskode her på Felicia, men man må ha med tørre innesko. Damene trives her fordi de kan komme som de er. Mer enn halvparten sier at de liker seg her fordi de kan trene i fred. Vi er en liten klubb, som gjør at alle blir sett. Målet vårt er å ta vare på hver enkelt og følge opp dersom de blir borte en stund. Det skal være gøy å trene, så her skal vi ikke ha støttemedlemmer!

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!