RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kun øye for Oslo


 
  Foto: FOTO: CHRISTER BELL
26 fotografer fra Oslo Kameraklubb har foreviget byen de elsker.

JERNBANTORGET: – Det er veldig gøy å være så synlig i bybildet! Ikke minst er det en fin måte å få vist fram ulike deler av Oslo på, sier Liz Palm i Oslo Kameraklubb.

Den årlige fotoutstillingen til Norges største og eldste kameraklubb har i år flyttet ut til folket, nærmere bestemt til Kunstpassasjen på Jernbanetorget, mellom øst- og vestgående linjer. 26 bilder tatt av 26 fotografer med temaet «Mitt Oslo» kan nytes av forbipasserende ut hele november.

 SPRAY PAINTING:

"SPRAY PAINTING" FOTO: ELI REINHOLDTSEN

Vil være synlige

– Det er først egang vi er så synelige for folk. Vi treffer et helt annet publikum enn hva vi ville gjort i et galleri. Folk som haster til og fra jobb om morgenen får seg kanskje en gledelig overraskelser når de får øye på de flotte bildene, håper Palm.

At Oslo Kameraklubb valgte nettopp «Mitt Oslo» som tema dette året, forklarer Palm med at folk skal kunne kjenne seg igjen i fotografiene.

– Vi ønsket også å ha et tema som gir et helhetlig inntrykk. Samtidig tror jeg folk synes det er morsomt å se bilder fra byen sin.

– Fantastisk sted

De 26 kunstnerne sendte inn tre bilder hver i forkant av utstilingen. Derettter ble ett av de tre ble plukket ut og hengt opp i Kunstpassasjen.


– Har det vært spesielle motiver som fotografene har lagt sin elsk på i Oslo?

– Det er mange som har tatt bilder av Operaen. Det er et helt fantatsisk bygg og et fantatsisk sted å ta bilder. Ellers er det mye variert og spennende. En del av bildene kunne like godt vært tatt et annet sted, hvis du ikke hadde visst at de var fra Oslo.

OPERAEN:

Operaen er en av de mest populære stedene å ta bilde av i byen. FOTO: LIZ PALM

 

HVA ER DITT FAVORITTSTED I OSLO? SEND OSS GJERNE BILDER PÅ NETT@DITTOSLO.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere