RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette bildet av Gunhild Baumannn er tatt tre dager etter fallet og hevelsene i ansiktet er halvert. Foto: Grethe Baumann
Dette bildet av Gunhild Baumannn er tatt tre dager etter fallet og hevelsene i ansiktet er halvert. Foto: Grethe Baumann

Kunne vært dødsfelle

Den 79 år gamle kvinnen ble felt av "strips" fra reklamebrosjyrer. Det kunne i verste fall endt med døden.

SOLLERUD: Gunhild Baumann var på vei hjem sen ettermiddag med en bærepose i hver hånd. Hun var noen meter fra egen oppgang i Bestumveien. Plutselig ble bena fanget av noe i mørket. Resultatet var fatalt.

– I neste øyeblikk lå jeg med hodet og ansiktet i asfalten. Jeg smågråt for meg selv, for det gjorde fryktelig vondt. Etter hvert skjønte jeg at jeg måtte komme meg opp, for asfalten var så kald, forteller Gunhild Bauman.

Blodspor i oppgangen

Med store smerter og omfattende bruddskader klarte hun å ta seg opp til leiligheten. Naboer som kom til, oppdaget blodsporene i oppgangen og ringte bekymret på. Da hadde Baumann i mellomtiden fått kontakt med sin sønn, og hjelp var på vei.

På bakken utenfor lå "synderen" – blodige plaststrips etter Baumanns fall. Denne type strips brukes blant annet til å binde sammen reklamemateriell. Ved siden av døren lå det da også en bunke med ulikt reklamemateriell.

En rekke bruddskader

Legevakten kunne konstatere en rekke bruddskader. En stund var de bekymret for at det kunne være kraniebrudd.

Gunnhild Baumann kom inn med brudd i begge kinnbena, innslåtte fortenner, brudd på nesen, brudd i ribbein, venstre arm brukket i flere biter og med kraftig hjernerystelse, samt blodutredelser i svelg og hals. Ullern Avis Akersposten fikk intervjuet 14 dager etter hendelsen den 1. desember.

– Det går litt bedre nå. Det verker i ansiktet, kjeven og armen. Jeg har vondt i hodet, og når jeg blir sliten går det rundt for meg. Det er litt synd, for hittil har jeg vært sprek for alderen, sier Baumann.

– Ikke mer de kan gjøre

Hun trenger en kjevoperasjon, men legene har frarådet dette.

– Benstrukturen har med alderen blitt dårligere. De er redd for at det ikke er nok hold for skruene, og da kan det i stedet bli verre, sier Baumann, som nå er på vei hjem fra Diakonhjemmet sykehus.

– Det er ikke mer de kan gjøre her. Nå vil jeg få hjemmehjelp. Jeg håper jeg snart kan spise ordentlig igjen. Nå får jeg bare moset mat på grunn av hevelsen i svelget og blodutredelsene i halsen.

Anmeldt til politiet

Baumanns familie mener det er liten tvil om at plaststripsene foran inngangen er skyld i ulykken og at budet har kastet disse fra seg i forbindelse med reklamebrosjyrene som var plassert ved inngangen. Datteren, Grethe Baumann, har anmeldt distributøren av reklamematerialet og budet til politiet.

– Man trenger ikke være supergeni for å skjønne hva som har skjedd. Det var flere strips, og en av de var blodig. De har tilhørt reklamen som lå ved inngangen. Det lå også strips flere andre steder i området sammen med reklame. Dette skjer i forbindelse med at budene ikke blir sluppet inn i oppgangene. Da kaster de det bare fra seg. Dette må det bli slutt på. Ikke nok med at det er farlig, men det er snakk om forsøpling også sier datteren, som har varslet distributøren.

Skadeerstatning

– Seniorsaken har tatt tak i dette. Jo flere som involverer seg i dette, jo bedre. Vi mener at vi kan bevise hvem som har skylden i dette. Mors utgifter skal bli dekket og vi vil forlange skadeerstatning. Dessuten må distributøren ta dette opp med sine bud. Det er et problem som angår mange og kan ramme flere. Det er en trist hendelse som har skjedd min mor, som hele tiden har vært en svært aktiv dame, sier Grethe Baumann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere