Gå til sidens hovedinnhold

Kunnskapskos

Jentene i 6B koser seg med soveposer, puter og ferske, spennende bøker. Det er bokuke på Bjøråsen.

Romsås: En hel uke har gått med til å lese bøker og kose seg når barnetrinnet på Bjøråsen skole har hatt bokuke. Skolen har handlet inn nye bøker for 150.000 kroner til biblioteket, dessuten har bokhandelen på Grorud senter sponset elevene med flere bøker.

Vennskap og katter

Jentegjengen i 6B har funnet seg godt til rette i en krok med soveposer, puter og pysjamasbukser. Det har nemlig vært lov å bryte ut av den vanlige klasseromsformen denne uka.
Vi har fått lov å bestemme hvordan vi vil sitte selv, og finne vår beste lesestilling, forteller jentene.
- Hva liker dere best å lese om?
Vennskap, og romantikk og kjærlighet, sier de fleste. Mens Aylin Shokr er mest glad i dyr. Og spesielt katter. Akkurat nå har de akkurat begynt på Inger Hagerup sin "Løvetannsang". Ellers går det i bladet Topp.

Konkurrerer med PlayStation

Mandag var den siste dagen med bokuke. Lærerne er meget fornøyde. Målet har vært å fremme elevenes lesevaner og leseferdigheter.
Dette har vært supert. Elevene har vært veldig flittige til å låne bøker på biblioteket. Og elevene ønsker å gjenta bokuka neste år, eller helst før, sier kontaktlærer for 6B Ebi Rezvan. Bokuka avsluttes på Den internasjonale bokdagen med samling i aulaen.
Forhåpentligvis så fortsetter dere å glede dere over bøkenes spennende verden også etter i dag. At dere ikke går rett hjem og skrur på PlayStation, sier Øyvind Gjermhus, kontaktlærer 6A, lurt før elevene overtar scenen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året