Kunst for harde livet

ÅPNET UTSTILLINGEN: Varaordfører Libe Rieber-Mohn (t.h.) åpnet utstillingen i Rådhusgalleriet. Hun fikk det flotte bildet som pryder utstillingsplakaten i gave av kunstneren Nina Egedius fra Østensjø.

ÅPNET UTSTILLINGEN: Varaordfører Libe Rieber-Mohn (t.h.) åpnet utstillingen i Rådhusgalleriet. Hun fikk det flotte bildet som pryder utstillingsplakaten i gave av kunstneren Nina Egedius fra Østensjø. Foto: ALLE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

– Kunst gir glede og selvtillitt, sier Pye Nygren fra Oppsal. I Rådhusgalleriet er hun nå med å skape blest om de kreative ressursene til folk med psykiske lidelser.

GLAD KUNSTNER: Pye Nygren fra Oppsal med bildet «Lenge leve livet».

FARGERIK: Berit Bjerke foran sine tre akrylbilder.

SOLNEDGANG: Marit Holen med bildet «Solnedgang».

ØSTENSJØ/RÅDHUSET: For å skape mer åpenhet om psykisk helse vises nå utstillingen «Uten filter - Kunst for harde livet» i Rådhusgalleriet.Kunstnerisk aktivitet bidrar til læring, utvikling og rehabilitering, og målet med utstillingen er å gi innsikt i og forståelse for hva mennesker med psykiske problemer har av kreative ressurser.

SE BILDESERIE FRA ÅPNINGEN HER

Meningsfylt

Bydel Østensjø er representert med 12 utstillere og 36 arbeider.

– Gjennom kunsten får jeg en sjanse til å utrykke meg, vise glede og sorg. Det er noe meningsfylt å fylle dagene med, sier Pye Nygren.

Hun viser to akvareller, og gleder seg over positive tilbakemeldinger.

– Jeg har bare stilt ut på Kafe X på Oppsal før, så det er spennende å stille ut for et så stort publikum som her, sier hun.

Marit Holen har to bilder på utstillingen.

– Kunst betyr enormt mye for meg. Man får løsnet opp stengsler inni seg ved å være kreativ. Det hjelper meg å finne meg selv og komme i harmoni, sier Holen.

Berit Bjerke har tre bilder utstilt.

– Kunst er å se inn i sjelslivet til andre mennesker og gjenkjenne seg selv. Det er noe som ikke blir sagt med ord, sier hun.

Bydelsadministrasjonen var blant annet representert med avdelingssjef for velferd og fritid, Mary Ann Gursli.

– Dette er et veldig godt tiltak, og det er masse fint å se på her. Jeg synes også det er morsomt at dette er et samarbeid på tvers av land, og ikke bare bydeler, sier Gursli.

SE BILDESERIE FRA ÅPNINGEN HER

Imponert varaordfører

Varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) åpnet utstillingen.

– Den forrige utstillingen var en suksess, og jeg håper det kommer vel så mange nå, sa varaordføreren til de mange fremmøtte.

– Dette gir oppmerksomhet til psykisk helse, noe det er veldig viktig å ha åpenhet om. Mange sliter én gang i livet, noen hele livet, og det er dessverre fortsatt sånn at det er lettere å snakke om at man har vondt i beinet enn inni seg, sa Rieber-Mohn.

Hun tok glad imot en innrammet utgave av utstillingsplakaten, laget av Nina Egedius fra Bydel Østensjø. Musikk og diktopplesning sto også på programmet.

Se video fra åpningen her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.