Kunst fra hjertet

Gro S. Svele er en annerledes kunstner. Ved hjelp av malerier, kort og smykker ønsker hun gi noe til- bake til de som har aller minst.

Bogstad: - Det var da jeg ble utsatt for en arbeidsulykke for noen år siden at det virkelig gikk opp for meg hva jeg måtte gjøre. I et radioprogram hørte jeg om kvinnen som hadde ofret et liv i Norge for gatebarna i Brasil og visste med en gang at også jeg ville gjøre mitt, sier Svele.
Noe godt
Inne i stabburet på Bogstad gård henger hjerter, seilbåter, engler, franske villaer og en fargesprakende regnbue. Svele benytter både olje og akrylmaling og aller helst pallettkniv. Det er i følge henne selv en større utfordring for de kunstneriske sansene.
- Jeg liker hvordan kniven arbeider med fargene, det er mer krevende og gir et spennende uttrykk. I alle bildene mine er det i tillegg et skjult hjerte som man enkelte ganger kun kan finne hvis man vet hvor det er plassert, smiler hun.
Hjertet er tilført bildet for å understreke at det alltid er noe godt i et maleri av Gro S. Svele. Når man kjøper et, får man så velge om man ønsker at inntektene skal gå til gatebarna i Brasil.
- Jeg pleier å spørre om de vil at jeg skal undertegne bildet slik at de vet at pengene går til gatebarna. Det vil selvfølgelig de fleste, og jeg har fått mange tilbakemeldinger på at folk synes det er positivt, sier Svele som har en helt egen "Grobarn logo".
Blå inspirasjon
Synkope har hun kalt utstillinger som favner alt hva et hjerte kan begjære. Og at et snev at blått stadig går igjen i bildene, ja det er den entusiastiske kunstneren fullstendig klar over.
- Blått, gjerne i en kombinasjon av sterke og svake er noe som man ofte ser i bildene mine. Den har rett og slett satt seg og da er det ikke så lett å legge den vekk. På et bilde oppe, som forøvrig er helt gult, måtte jeg virkelig ta meg sammen for ikke å legge til et par elementer av blått. Det var påske, og jeg visste at bilde måtte være gult hvis det skulle fungere, sier hun.
I halsen bærer hun et prangende smykke og på hånden en matchende ring. Svele har tydelig sansen for smykkekunst, og tar gjerne i mot bestillinger hvis det er noe helt spesielt man er ute etter.
- Man kan gjerne komme til meg hvis man ønsker smykker til et spesielt antrekk så bestemmer kunden farger og sammensetninger. Det jeg har på meg i dag passer i grunnen både til hverdags og fest hvis man pynter det opp med en lekker kjole, avlutter Svele.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.