RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tore Gulbrandsen i Bøler Lions var svært fornøyd med helgens kunstmarked. Her sammen med Jan Bøckman Pedersen foran et maleri av Elling Reitan.
Tore Gulbrandsen i Bøler Lions var svært fornøyd med helgens kunstmarked. Her sammen med Jan Bøckman Pedersen foran et maleri av Elling Reitan.

Kunst gir kroner i kassa

Bøler Lions omsatte kunst for flere hundre tusen kroner da det 31. kunstmarked gikk av stabelen i helgen.

BØLER/ULSRUD: – Vi er veldig godt fornøyde og har fått inn mange penger til gode formål i nærmiljøet og internasjonalt, sier Tore Gulbrandsen i Bøler Lions til Nordstrands Blad.

Salget var likevel ikke like bra som i fjor, men Gulbrandsen vil ikke spekulere i om finanskrisen har spilt noen rolle.

På helgens kunstmarked var rundt 80 kunstnere representert. Blant dem kjente navn som Håkon Gullvåg, Elling Reitan, Odd Nerdrum og Marianne Aulie.

Blant rekkene med kunst finner Nordstrands Blad to "kunstspioner" fra Nordstrands Lions.

– Vi er nok ikke noen typiske kunsthandlere. Vi er her fra Nordstrand Lions for å se hvem de har på veggen her, sier Inger og Ole Jørn Bryn som selv skal være med å arrangere salgsutstilling 21.–22. november på Nordseter skole.

Løper på galleri

– Vi prøver å rullere litt så det stadig kommer inn noe nytt, sier Tore Gulbrandsen som sammen med de andre i kunstkomiteen løper rundt på utstillinger for å sikre seg de beste navnene til det tradisjonsrike kunstmarkedet.

Den etter hvert så erfarne gjengen har lært mye i årenes løp, blant annet at det ikke er lurt å ha 168 kunstnere som leverer malerier hjemme i kjellerstua til ett medlem fjorten dager før utstillingen.

– Vi måtte leie lastebil, forteller Gulbrandsen.

Rosemaling

Det var ikke bare malerier og tegninger som var representert da Bøler Lions trommet sammen til kunstmarked. Også mer tradisjonelle kunstformer som rosemaling hadde fått plass.

– Jeg har holdt på i 20 år og gått i lære hos Ellen Øygarden i Telemark. Interessen for rosemaling går i bølgedaler, nå har det vært en minimalistisk periode, men det er mange som fortsatt er interessert i det norske, så jeg har fått solgt en del, sier Kari Storstrøm fra Skullerud.

Velvilje

Bøler Lions har i alle år fått låne lokaler til kunstmarkedet av Ulsrud videregående skole i høstferien.

– Vi har et godt samarbeid med skolen. Vi har vært her i 20 år og møtt velvilje hele veien, sier Kåre Tellebond i Bøler Lions.

Nå har Lions-klubben kjøpt inn 60 nye stoler til kantina på skolen som takk for lån av lokaler.

Brant ett års skolegang

Tross et vellykket kunstmarked var det et stort skår i gleden for Bøler Lions. Natt til lørdag ble det store banneret som sto langs General Ruges vei påtent og ødelagt.

– Et slikt banner koster mange tusen og det er ikke det vi ønsker å bruke pengene vi får inn på. De som tente på seilet snøt en afrikaner fra ett års skolegang, sier Tore Guldbrandsen som nå håper de skyldige melder seg for å gjøre opp for seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere