RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bente Blekastad var blant årets utstillere på Røa Deichmanske bibliotek. FOTO: ELISABETH C. WANG
Bente Blekastad var blant årets utstillere på Røa Deichmanske bibliotek. FOTO: ELISABETH C. WANG

Kunst i lange baner....

Det mener jeg kjennetegner kulturåret 2009 i Ullern Avis Akersposten. I tillegg kommer en mengde kreative barn, unge og eldre.

ULLERN/VESTRE AKER: Året startet med en aldri så liten jakt på rødnisse-jenta i Turi Sletners barnehage ved Lillevann. Bokdebutant Christian Valeur fikk også pryde kultursidene med hans roman «Steffen tar sin del av ansvaret». Kunstner Ellen Brænne var årets første utstiller på Røa Deichmanske bibliotek og Oslo Sanitetsforening bød på kurs, aktiviteter og tilbud i lokalene i Solskinnsveien på Smestad.

– Jenny, er det deg?

I februar var det endelig duket for Persbråtenrevy under tittelen «På sporet av det 3. element». Undertegnede avis sendte to journalister, som fikk testet lattermusklene og kommet svært tett på en aldri så liten Grandiosa-kjendis. Eller var det egentlig henne? Flott frisering tok «På Håret» på Huseby seg av, da en av frisørene vant Norgesmesterskapet i nettopp frisering. Kjerstin Tangerud inntok biblioteket med et knippe bilder og Finn- Erik Vinje snakket om kroppsspråk og annet språk på Skøyen/Smestad seniorsenter. Solveig Irene Sande Smørholm møtte stolt opp i lokalavisens lokaler. Hun var en av 15 ungdommer som ble plukket ut til å være med i filmen «Tungpust og hjertedunk».

– Akk og ve, elsker det!

I mars kunne leserne glede seg over at ikke alle deltagerne i programmet «Norske Talenter» nettopp hadde rundt 20 år. Rapgruppa «Røa Eldresenter» bestående av Mette Iuel, Jack Weberg, Ingvar Strøm, Ragnar Braaten og Ludvig Jøssund ble raskt svært populær. Denne måneden overtar kunstner Bjørn Martinsen på biblioteket og Else Espeland og Madeleine von Essen gir ut boken «Bogstad park og hager, til nytte og behag». I tillegg, etter en svipptur innom barnehagen, får vi vite hva slags hus barna drømmer om når de en gang blir store.

Evig kjærlighet

I april kunne brukerne av Skøyen/Smestad seniorsenter glede seg over besøk av Leif Justers datter, Siri Juster. I mai danset Siv Gaustad og Mona Jeanette Berntsen seg inn på lokalavisens kultursider, og Sidsel (96) og Carl Henrik Bache-Wiig (99) gav oss rådene om et langt og lykkelig ekteskap. Art musikal og ballettskole gikk sammen med Vinderen Dansestudio og Kirkenær Ballettskole og inntok scenen på Chat Noir. Annie-feberen herjet, i form av Musikk i skolen og Musical Crash Course. I mai var det Vinderen skole sin tur.

Mens solen varmet kroppen inntok kunstner May Leikanger Café Årstidene på Gaustad. «Lilleaker Music Event» ble arrangert og Huseby-eleven Anders Svartberg (12) laget tegneserien «Robert». Rektor ved Grindbakken skole, Siri E. Mohr ga ut barnebok og journalist Bjørg Duve fra Ullern ga ut boken «Damen i blått».

Adopsjon og gjenforening

Etter sommerferien var kunstner Elisabeth Helleland på plass på Røa bibliotek, Jan Faye Braadland fra Holmenkollen forsøkte å finne svar i boken «Bare en overlevende» og Margrethe Geelmuyden bekymret seg over Kanadagullris i Mærradalen. I september adopterte elever fra Monterssoriskolen Lyse en del av Lysakereleven og besøkstjenesten i Bydel Ullern søkte etter flere frivillige. Gjenforeningglede var stikkordet da Bestum skoles klasse 7B møttes 50 år etter at de gikk ut, og 71 grader nord-Anniken kunne fortelle leserne at hun gruet seg til serien skulle vises på TV.

Boken «Oslo 1925-1945» gledet leserne med bilder fra en hovedstad i forandring og Hovseterhjemmet koste seg med Sølvguttene, hest og gardeball. Skuespiller Monna Tandberg snakket om demens på Skøyen/Smestad seniorsenter og en nisse var på ville veier på Grindbakken skole.

2009 ble denne gangen avsluttet med et trekløver som hadde dilla på ukulele, og forfatter Pia Strømstad ga ut «Den store faktaboka om julenissen». Og en ting til: Magne Furuholmen snakket om kunsten og skapte psykedeliske tilstander på Vinderen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere