*Nettavisen* Nyheter.

Kunst med gnist

I påsken er det klart for utstilling av kunstarbeid laget av brukerne på aktivitetshuset Gnisten, og alle interesserte er velkommen inn for en gratis titt og kanskje en matbit dersom det skulle friste.

LAMBERTSETER: Gnisten er et dagtilbud hvor mennesker med psykiske problemer og de som er eller har vært i en vanskelig livssituasjon kan komme sammen og hvis ønskelig delta i ulike grupper. I tillegg til tegne- og malegruppa er det bla. følgende grupper; sang- og musikkgruppe, svømmegruppe, litteraturgruppe, maskulin matgruppe, yngregruppe og turgruppe.

Brukerne kommer fra Nordstrand bydel og har et aldersspenn fra 18 til 70år. Miljøterapeut Richard Foreman understreker at dette ikke er noe behandlingstilbud, men et sted der man kan utvikle sine interesser og møte andre mennesker i mest mulig trygge omgivelser. Brukerne er med på å bestemme aktivitetene i huset, og bidrar med å få i gang opplegg de selv mener er interessante.

Kreativitet uten krav

I påsken er det duket for et arrangement som brukerne har bidratt til å få i gang og selv har satt opp; nemlig kunstutstillingen som åpner i dag og varer frem til fredag 28 april. Kunstutstillingen er satt opp av gamle og nye medlemmer, med og uten tidligere erfaringer innen kunstnerisk utfoldelse.

Noen henter motiver fra fantasien, mens andre finner inspirasjon fra kunstbøker, multimedia eller musikk. Det er ingen grunn til å føle presentasjonsangst som deltaker i denne gruppen, da hver og en får tid og fred til å utvikle sin egen uttrykksform. Målet er ikke å bli best, men å kose seg med det en driver med. Hvis noen står fast når det gjelder idé eller teknikk hjelper gruppens andre medlemmer gjerne til med forslag, legger Richard til. Selv har han treårig utdannelse innen bildekunst og lager kunst en dag i uken, så brukerne har altså tilgang på profesjonell veiledning om de ønsker det.

Lav terskel

Gnisten aktivitetshus har åpne dører for alle de som måtte føle behov. Man kan gjerne komme innom for lunch uten å tilhøre en aktivitetsgruppe. I påskens helligdager holder huset stengt, men bortsett fra dette holder Gnisten oppe mandag til fredag fra 10.00 til 14.00. Torsdager er det turdag, så denne dagen er ikke utstillingen tilgjengelig for publikum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag