Kunst mot kreft

Eldar Parr mistet selv sønnen Eirik til kreften. Nå auksjonerer han bort maleriet "Daggry" til inntekt for Kreftforeningen, i utstillingen "Bevegelser" i Galleri Harald Kjeldaas.

FROGNERVEIEN: – Jeg tok umiddelbart kontakt med Kreftforeningen etter at vi mista sønnen vår Eirik for over et år siden, sier kunstner Eldar Parr. Sønnen på 10 år døde av leukemi, og Parr har selv siden engasjert seg sterkt med å sette fokus på kreftforskning, og arbeidet til Kreftforeningen. Gjennom Krafttak mot Kreft, skal inntektene fra maleriet "Daggry" gå til Kreftforeningen.

– Det er vel 140 barn i året som har denne type kreft, og rundt 80 prosent overlever, sier Parr .

Meditativt

I utstillingen "Bevegelser" viser Parr sitt stille, meditative men også svært sterke og underlige univers, etter en vanskelig tid. Det er små menneskefigurer satt opp mot store flater i naturen, langs sjø og fjell som dominerer det visuelle arbeidet til Parr.

– Dette er en del av mitt personlige utrykk som jeg har jobbet med i noen år, forteller Parr. Han har som han selv sier utviklet seg fra et mer klassisk figurativt kunstutrykk til enmer surrealistisk figurativ kunst. Det er ingen tvil om at Parr trekker oss inn i et nærmest Salvador Dali-inspirert univers, med noe dusere og mer rolige farger.

– Bildene mine inneholder noe litt uforløst, sier Parr som ikke liker å snakke for mye om betydning og tolkningen av eget utrykk. – Jeg synes det skal være åpent for egne tolkninger, sier han.

Krafttak mot kreft

Du kan gå inn på Kreftforeningen sin hjemmeside for å by på maleriet. "Daggry", det eneste navngitte verket i serien "Bevegelser". Kunstneren røper også at han jobber for å få til en større kollektivutstilling med flere profilerte kunstnere til neste år, med samme formål.

– Jeg er sikker på at det kommer til å bli kjempebra, sier Parr som forteller om mange kunstnere som vil støtte Kreftforeningen.

"Krafttak mot Kreft" har eksistert gjennom Kreftforeningen siden 1938. Bøssebæreraksjon og kulturtiltak som "Vinterlyd" er deler av aksjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.