RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunst og champagnebrus

Sprudlevann i høye glass og frukt- canapeer var på plass under vernissagen på Bjørndal torsdag.

Bjørndal: Ingen vernissage uten champagne, eller i det minste champagnebrus. Barnekunstutstillingen på Café Leru var intet unntak da Bjørndal tegne- og maleklubb viste sine verk. Siden september har barn i alderen seks til tretten år tegnet med pastell, kritt og kull.

Dette har vært en kjempesuksess. Det har alltid vært mye aktiviteter for barn og unge i bydelen innenfor idrett og musikk, men ikke noe innen forming eller tegning. Derfor bestemte jeg meg for at dette måtte det gjøres noe med, sier initiativtaker og kursleder Tone Eikholt. Hun kan fortelle om stor interesse, også fra barn og foreldre i andre bydeler. Dessverre har jeg måttet si nei til mange som ønsket å delta, ettersom jeg er alene om dette. Totalt er det nå 17 deltakere fordelt på to kurs; ett for barn i alderen seks til ni, og ett for aldersgruppen ni til tretten, fortsetter Eikholt. Blant kunstverkene som stilles ut er det både kritttegninger, vannmalerier og figurer. De unge kunstnerne syns det er ekstra stas å kunne få stille ut det de har laget.

Fritidskunstner

Det er gøy å se at det ble så fint. Nå som vi har fått vår egen utstilling kan alle få se det, sier ni år gamle Felix Kirkesæther. Å lage figurer i leire har vært det aller beste på hele kurset. Det er akkurat som å leke med plastelina, bare at leiren stivner, supplerer Lan-Anh Ngyen på åtte. Lan-Anh forteller at hun godt kunne tenke seg å bli kunster, men aller helst vil hun bli lege eller veterinær. Man kan være kunstner på fritiden. Jeg har lyst på en jobb der jeg tjener masse penger og så vil jeg tegne utenom for moro skyld, sier Ludvig Herman Bjørnsgård.

Tone Eikholt har for lengst bestemt seg for at det også til neste høst vil bli kurs for små kunstnerspirer. Det har vært morsomt og ikke minst inspirerende å se hvordan de utvikler seg og hvilke evner de har. Det er tydelig å se at når man lar dem jobbe med ordentlig utstyr, gjør det mye både med tegnegleden og resultatet, fortsetter hun. De som ikke har fått med seg utstillingen enda, har fortsatt sjansen frem til 15. juni.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere