RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunst og kvinnesak

Nordstrandsjenta Cathrine Uckernahl kommer ikke bare til å drive malekurs denne sommeren. Det blir tid til å stille ut egne malerier også.

Sæter: Uckernahl har jobbet for Nordstrand tegne - og maleskole i en årrekke.

De siste fire årene har jeg også tatt meg tid til å drive som selvstendig billedkunstner, forteller Nordstrandsjenta. Uckernahl er også praktiserende interiørkonsulent:

Det er veldig spennende å jobbe med interiør og med kunst parallelt. Det å kombinere kunnskapen fra det ene området til det andre, er veldig interessant. Etter avslutning av sommerkurset kommer kunstneren til å pakke kofferten og dra mot Telemark for å stille ut egne malerier:

Det er et veldig vakkert området og et spennende utstillingslokale. Flere lokale kunstnere kommer til å stille ut også.

Uckernahl sin utstilling kommer til å bære preg av kvinnelighet. Motivene tar for seg kvinnelige skjønnhetsidealer og kunstneren spør publikum om hvor de indre kvaliteter kommer inn:

Bildene tar for seg både indre og ytre motiver, reflekterer kunstneren.

Selve symbolet på kvinnelighet, Marilyn Monroe, dukker også opp i en billedserie som blir å se i utstillingen. Skulle leseren være i Telemarkstraktene er det verdt å merke seg at utstillingen varer fra 8. til 23. juli og finner sted på Hørte Dampfarveri.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere