RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På veggen: Henriette Viig-Jonassen synes det er spennende å se egen kunst på stamkaféen.
På veggen: Henriette Viig-Jonassen synes det er spennende å se egen kunst på stamkaféen.

Kunst tilpasset hjemmet

Henriette Viig-Jonassen hadde forrige uke vernissage på Café Cartagena på Lysaker Brygge. Og maleriene, de vekket bred interesse.

LYSAKER: Jeg solgte tre av i alt tolv bilder den første kvelden, noe jeg er svært fornøyd med, smiler Viig-Jonassen.

Venner ønsket bilder

Hun er utdannet jurist, men har alltid hatt kunsten som hobby. I sitt eget hjem har hun derfor hatt utallige bilder hengende på veggene, noe som etter kort tid vekket interesse blant vennene.

Flere og flere ønsket seg et bilde, som spesialtilpasses hvert enkelt hjem, på veggen. Jeg ble i tillegg oppfordret til å gjøre dette i større skala, hvilket jeg også selv hadde lyst til, sier hun.

Eget uttrykk

Henriette Viig-Jonassen er glad i ulike strukturer i bildene og understreker at til tross for at samtlige bilder spesialtilpasses skinner hennes eget kunstuttrykk igjennnom på alt hun gjør.

Det er ikke slik at kundene helt på egen hånd kan bestille akkurat det de ønsker. Bildene har min signatur i form av både stil og ulike elementer. Jeg mener det er viktig å holde fokus på integriteten, understreker hun.

Tomt på veggen

Inne på Café Cartagena er det trangt om plassen en fredag ettermiddag. På veggene henger et knippe bilder i forskjellige fargeskalaer og størrelser. Og Viig-Jonassen innrømmer at det har blitt litt tomt hjemme i hennes egen leilighet på nettopp Lysaker Brygge.

Jeg ønsket å få med et så bredt spekter som mulig på denne utstillingen, og da må man jo ofre litt. Men med den responsen jeg fikk var det definitivt verdt det, sier hun.

At hun er interiørinteressert hersker det ingen tvil om. Når et oppdrag kommer inn er det derfor essensielt for henne at hun ser hvor bildet skal henge.

Jeg tar inn fargeelementer fra rommet i bildene, men vet jo aldri om jeg har truffet helt på kundens ønsker før de får se resultatet. Hittil har det kun vært positive tilbakemeldinger, forteller hun.

Tid til kreativitet

Med 100 prosent jobb ved siden av skal det noe til for at tiden strekker til for den kreative juristen. Men Viig-Jonassen er sikker på at hun får til det hun vil.

Det er klart det vil ta litt tid fra man bestiller et bilde til man har det hengende på veggen, men slik er det jo. For meg handler det om hvor lett jeg får inspirasjon og hvor lang tid selve prossessen tar. Men jeg har som mål at det ikke skal ta lang tid, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere