*Nettavisen* Nyheter.

Kunsten å elske seg selv

Marit Brænd er Hovseter-kvinnen som ble utbrent og nå hjelper andre til å unngå de samme fellene. Foto: Fredrik Eckhoff

Å elske seg selv, og akseptere den man er, er nøklene til positive forandringer, mener Hovseter-kvinnen Marit Brænd, som selv møtte veggen, og som nå arrangerer kurs om tankens kraft.

HOVSETER/RØA: Hvis du ser det selv i speilet og tenker "i dag føler jeg meg elendig", er det nettopp elendighet du vil oppleve, sier Marit.

Utbrent

Marit Brænd har bodd i tilsammen 25 år på Makrellbekken og Hovseter. I mange år hadde hun en hektisk og stressende jobbhverdag i forsikringbransjen, som leder på flere nivåer. Forandringsprosesser og innføring av kundesentre var blant hennes arbeidsoppgaver.

Allerede så langt tilbake som i 1995 kom de første tegnene på at Marit var utbrent.

I 2003 var det full stopp. Jeg hadde da vært gjennom en lang prosess, en tung periode, men likevel en periode med vekst, forteller hun. Marit pratet lenge med psykolog om problemene, og allerede i 1995 leste hun boken "Du kan helbrede ditt liv" av Louise Hay.

Du var mer eller mindre utbrent i åtte år. Det var en langvarig prosess?

Ja, og det forteller kanskje litt om min stahet, sier hun.

Hudløs

Hvordan hadde du det i 2003?

Jeg følte meg totalt hudløs. Når noen så på meg, gråt jeg nesten. Jeg hadde ikke lyst til å treffe mennesker. Heldigvis har jeg en flott familie, både en datter og en svigersønn og nå tre barnebarn, forteller Marit.

Hun kuttet ut jobben, men fortsatte hun å jobbe med seg selv.

Jeg arbeidet med ulike teknikker og spurte meg selv: "Hvem er jeg? Hva trives jeg med? Hvorfor gjør jeg det jeg gjør? Hvem har bedt med om det? Er det fordi jeg har lyst?", sier hun.

Hvordan har du det i 2008?

I dag elsker jeg å være meg. Jeg har et fantastisk liv, det livet jeg har drømt om. Jeg får brukt de sidene som virkelig er meg.

Forsikringsbransjen er for lengst historie for Marit. I dag består hverdagen i å male, holde kurs, studere filosofi og tankens kraft, blant mye annet.

I prosessen hun har vært igjennom, har Marit blant annet vært engasjert i Kirkens Bymisjons prosjekt "nattåpen domkirke", og hun har gått natteravn.

Jeg var i en situasjon der jeg hadde mistet kontakt med mye av livet utenom jobben, forteller hun.

Bli bevisst

Marit ønsker at flere mennesker skal bli mer bevisst på hvorfor de gjør ting.

Det er mye snakk om selvtillit. Spesielt på jobben treffer man gjerne en del folk med litt for mye albuer. Noen kan bli løpt ned. Mitt tips er: Bare la dem løpe. Bruk heller tid på å bygge opp din egen selvtillit og selvinnsikt, sier hun.

Det er Louise Hays filosofi som har hjulpet Marit aller mest de siste årene. Setninger som "vi er alle ansvarlige for våre erfaringer, "vi trenger å gi slipp på fortiden, og "tilgi alle, inkludert oss selv", er viktige når Marit Brænd nå skal hjelpe andre som ønsker å gjøre positive endringer i livet sitt.


PS! Så engasjert i temaet har Marit blitt, at hun nå er autorisert kursleder i Louise Hays metoder. 9. oktober setter hun i gang kurs i Samfunnshus Vest på Røa, mer info kan du få på www.askeline.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.