RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Kunsten som kommer av seg selv

Ragnhild Søvik har egentlig ikke lyst til å si noe om kunsten sin, den bare kommer av seg selv. 28.mars stiller hun ut på Galleri Ramfjord.

Utstillingen har fått navnet Ikke bare vakkert. De androgyne skikkelsene fremstår ikke bare som vakre, men det er noe urovekkende der, med dybde og rom for undring.

Individuell oppfatning

Søvik maler mennesker. Hun ønsker at folk skal oppleve motivene og maleriene og selv gjøre seg opp en mening om hva de betyr. Derfor gir hun ingen forklaring på hva hun ønsker å formidle, da blir opplevelsen individuell.

- Det er ingen konkret historie knyttet til bildene mine og jeg bruker nesten aldri titler. Jeg arbeider mye med tekstur og plutselig oppstår det nye uttrykk. Det er faktisk slik at maleriene forandrer seg helt fram til åpningen av en utstilling, sier hun.

Første gang hos Ramfjord

Ragnhild Søvik bor i Ålesund og har blant annet hatt to store separatutstillinger i Aalesunds Kunstforening, hun har også deltatt på en rekke kollektivutstillinger, blant annet i Galleri Pulchri den Haag.

Ragnhild Søvik arbeider hovedsaklig med kull og akryl på lerret eller plate. Over 20 nye arbeider vises på utstillingen som åpner 28. mars i Galleri Ramfjords avd III og dette er hennes første separate utstilling i galleriet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere