RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstner Torger Jacobsen (t.h) og gallerist Jørgen Bodin på Galleri Impasto.
Kunstner Torger Jacobsen (t.h) og gallerist Jørgen Bodin på Galleri Impasto.

Kunstgalleriet for folk flest

Folkene bak Galleri Impasto startet kunstgalleri da de oppdaget at de var sine egne kunder.

SENTRUM: Galleriet stiller ut bilder med abstrakte motiv. Med seg under påskeutstillingen "Vårslepp", har de fått kolorist Torger Jacobsen.

Jeg er glad i mangfold, og syns dette er et fint galleri. Ofte kan det være en litt kald stemning i mer ordinære kunstgallerier, sier Jacobsen.

Frihet og sterke farger

Torger Jacobsen, som kaller seg selv kolorist, er opptatt av frihet i sin utøvelse av kunsten, og bruker sterke fargeuttrykk. Ofte gir han ikke bildene sine noen tittel, nettopp fordi de skal være åpne for tolkning av andre enn han selv.

Jeg syns at et bilde er noe en skal kunne skape et personlig forhold til. Bildene mine har ofte veldig mange tolkningsmuligheter, sier han.

Et annerledes kunstgalleri

Jørgen Bodin er daglig leder ved galleriet. Han forteller at ideen bak galleriet startet med savnet av et kunstgalleri for folk flest.

Vi har sterkt fokus på det kunsteriske, folk skal få kjøpe original, abstrakt kunst av dyktige kunstnere. Men vi ønsker også å tilby noe mer, til en litt bredere kundegruppe, sier Bodin.

Galleriet har nemlig en forretningside som grenser til interiørdesign. Kunder kan låne bilder med hjem for "testing" på veggen et par dager. Galleriet tilbyr også hjemkjøring, og hjelp til å plassere bildene hjemme hos sine kunder.

I løpet av de fem årene vi har holdt på, har vi ikke hatt noen uhell med bilder som er lånt ut. Vi har bare gode erfaringer, og har fått mange gode tilbakemeldinger, sier Jørgen Bodin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere