Kunstner med et skrik

Solveig Romundset Sandelien (5) er en de mange skolestarterne i Oppsaltunet barnehage som tradisjonen tro har laget sine egne versjoner av kjente Munch-malerier. – Det er gøy, fastslo Solveig, her foran «Skrik».

Solveig Romundset Sandelien (5) er en de mange skolestarterne i Oppsaltunet barnehage som tradisjonen tro har laget sine egne versjoner av kjente Munch-malerier. – Det er gøy, fastslo Solveig, her foran «Skrik». Foto: Alle foto: Nina Schyberg Olsen

Skolestarterne i Oppsaltunet barnehage kunne i forrige uke stolt invitere til Munch-utstilling med egenproduserte malerier.

Erlend Heggli Nielsen (6) viser kunsten sin til mamma Ingrid Heggli og lillebror Edvard.

Munchs maleri «Ensom» kopiert av skolestartere i Oppsaltunet barnehage.

Barnehagens eldste, Edvin, åpnet utstillingen. Her med Vidar Smith.

OPPSAL: Hvert år har de eldste barna i Oppsaltunet barnehage en Munch-utstilling som avslutningsprosjekt før de begynner på skolen.

SE BILDESERIE FRA MUNCH-UTSTILLINGEN I OPPSALTUNET

I år var de på barnekunstmuseet for å hente inspirasjon, før de malte sine egne versjoner av Munchs malerier «Skrik», «Ensom», «Eplehage» og «Rød og hvit».

– Etterpå dro vi på Munchmuseet for å se om Munchs bilder var like fine som våre, fortalte pedagogisk leder Vidar Smith under åpningen.

Original vri

Tradisjonen tro var det barnehagens eldste skolestarter som fikk æren av å erklære utstillingen for åpnet.

I år var det Edvin som klippet snoren, før barn og voksne stormet inn på Avdeling 5 for å se nærmere på kunsten.

Spesielt «Skrik» vakte oppmerksomhet. Her hadde barnehagen gjort en morsom vri og limt på fotografier av barna som poserer som Munchs modell.

Det var selvfølgelig også sprudlevann i høye glass, og diskusjonene gikk livlig rundt de mange fargerike kunstverkene.

Populær tradisjon

Det var mange stolte foreldre og barn som beundret kunsten på veggene.

– Jeg er veldig imponert, og synes det er fint at barnehagen har denne tradisjonen. Alle vet at skolestarterne har Munch-utstilling og gleder seg til det, sa Ingrid Heggli.

Hun har to barn i Oppsaltunet barnehage. Eldstemann Erlend viste stolt frem bildene sine, mens lillebror Edvard gledet seg til det blir hans tur til å male som sin navnebror.

LES OGSÅ OM FJORÅRETS MUNCHUTSTILLING

BYDELEN LEIER UT BARNEHAGENE

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.