RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstneren Kid

Kid Hannibal William Westwood Rogstad Jones ble han døpt, men er også kjent under kunstnernavnet Øivind Sørsdal. I slutten av månenden stiller han ut 60 oljemalerier på Abildsø.

ABILDSØ: Den svensk-amerikansk-norske kunstneren som har adoptert kunstnernavnet Øivind Sørsdal bor til vanlig i statene, men er i disse dager på besøk i hjemlige trakter her i Oslo, nærmere bestemt på Abildsø. Øivind Sørsdal har nemlig norsk far, svensk mor og amerikansk pass.

Tegnet for Disney

Kid Hannibal er en kjent kunstner i statene. Han har blant annet tegnet filmer for Walt Disney.

Jeg tegnet flere filmer før dataanimasjonen tok over, men det er vel 20 år siden, forteller kunstneren. Etter den tid har han gjort mye annet og reist verden rundt.

Jeg har bodd i Florida de siste seks årene. Jeg har også bodd i Belgia og Frankrike, mimrer Kid. Kunstneren ble født i USA, men flyttet til Skandinavia som guttunge og vokste opp i Norge. Hans far jobbet som båtmekaniker blant annet på Akers Mek.

Jeg har vært litt rastløs. Jeg har et par mislykkede forsøk på å stifte familie her i Norge bak meg, sier han med en skjelmsk smil. Det er nesten umulig å høre at han har bodd i USA så lenge, norsken er tilnærmet perfekt.

Kid eller Øivind Sørsdal blir fortsatt sponset av Walt Disney og av et kjent kunstfond i Belgia, Arte Differenciér.

Han har hatt utstilling i Norge før, i 1998 stilte han ut i Deichmanske, men har er mer kjent i Sverige. Der har han stilt ut mange ganger, forteller Kids norske manager, Baard Sandvig.

Miniatyrbilder og havet

Kid Hannibal lar seg inspirere av maritime motiver og gamle spanske fregatter fra 1700 og 1800-tallet. Dessuten utviklet han på et tidspunkt en forkjærlighet for miniatyrbilder.

Jeg har vel vært fascinert av havet siden jeg var guttunge, men det er vel alle gutter, sier han mens han setter noen penselstrøk til en fantastisk skute som er iferd med å vokse fram på lerretet. Kid bor for tiden i et kjellerrom på Abildsø hos sin manager Sandvig. Overalt er det oljemalerier. Disney og fregatter, naturmotiver og mytologi. Temaene spenner vidt. Mange av bildene er bitte så, omlag ni ganger syv centimeter store. Lerretene spenner han selv, og mini-bildene krever en ubegripelig presisjon:

Jeg maler ofte med et kamelhår som jeg fester i en metallklype. Dernest splitter jeg håret i to, forteller Kid. Noen av detaljene i bildene er så ørsmå at det kreves forstørrelsesglass for å se dem ordentlig.

Kid Hannibal William Westwood Rogstad Jones alias Øivind Sørsdal stiller altså ut sine oljemalerier i Folkets Hus på Abildsø, Smedbergveien 5. Utstillingen vil gå over tre dager, den 28., 29. og 30. juli. Senere flytter utstilingen til St. Pedro, California.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere