RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstnerens hus ruster opp


MINIHUSET: Ragnhild Slettner - St. Hilaire og Ida Kierulf.
MINIHUSET: Ragnhild Slettner - St. Hilaire og Ida Kierulf.
Det er litt gjenklang i den fantastiske, men tomme foajeen som inntil nylig huset restaurant Archimboldo, men det er det heldigvis snart slutt på.

WERGELANDSVEIEN: – Ny drifter er på plass, full av gode ideer for lokalet, forteller Ida Kierulf, kurator på Kunstnernes Hus.

– Vi har et godt samarbeid med den nye innehaveren, og vi gleder oss veldig til restauranten åpner i nyoppussete lokaler rett over jul.

I lav høstsol og uten møbler er det tydelig at en liten makeover er på sin plass. Men like tydelig står jo den uslitelige og praktfulle funkisarkitekturen frem. For et praktbygg. Det blir godt å se huset fullt av liv igjen.

Ida Kierulf og kollegene hennes har også flere friske nyheter på menyen.

Minihuset

Lørdag var det storstilt åpning av minihuset, som er et arrangement i samarbeid mellom Kunstnernes Hus og Oslo Musikk- og Kulturskole. Hit inviteres barn mellom 6 og 10 år til å bli med og lage egen utstilling.

– Suksess! Ida Kierulf var ikke selv tilstede lørdag, men har mottatt rapporter som forteller om glade små kunstnere og stolte foreldre på vernissage i Akademirommet.

– Barna fikk først en omvisning i utstillingen til Nina Roos, som et utgangspunkt til det de skulle lage selv. Med plexiglass som "ramme" jaktet de utsnitt av interiøret på huset her, som de så malte på plexiglasset i Akademirommet. Kulturskolen, med Ragnhild Slettner - St. Hilaire i spissen, sørger for dyktige pedagoger og skikkelig utstyr til de små kunstnerne. Det fortelles om stolte små og store som nøt sprudlebrus, trekkspillmusikk og flotte arbeider på vernissagen!

Neste minihus er førstkommende lørdag, så er planen en eller to lørdager i måneden i 2010. Det er gratis å delta, men begrenset med plass. Derfor gjelder bindende påmelding enten til kks@kunstnerneshus.no eller 22 85 34 10. Og Obs! Åpningen lørdag ble raskt fulltegnet, her gjelder førstemann til mølla og så videre.

Åpne dører

Kunstnernes Hus inneholder også fire store atelierer som lenge har stått tomme. Nå er det full aktivitet i samtlige igjen, takket være økonomisk støtte fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH).

Noen utvalgte kunstnere får jobbe i flotte lokaler med husleien dekket, og de får også utbetalt produksjonsstøtte fra BKH i maksimum seks måneder. Perioden avsluttes med utstilling på KH.

– Det er veldig hyggelig med kunstnere i atelierene, det høyner aktiviteten i huset og skaper liv. 18. desember åpner kunstnerne dørene sine fra 18.00 - 21.00 så interesserte kan se hvor og hvordan de jobber.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere